Amerikanske kongresmedlem Jared Polis køber Bitcoins

Efter et vanskligt forhold mellem Bitcoin og amerikanske politikere, er den første kongresmedlem offentligt gået ud til medierne og erkleret at han har købt Bitcoins. Det skete i forbindelse med at have opfordret Bitcoin pengeautomat selskabet, Robocoin, om at give en præsentation på Capitol Hill i går (8. april).

Polis havde bedt Robocoin at fremvise sin to-vejs Bitcoin maskine til andre medlemmer og embedsmænd, uvant med de praktiske aspekter af teknologien. For at vise hvor let det var at købe Bitcoins, satte han 10 dollars ind i pengeautomaten, og modtog 0,02 BTC.

Polis sagde nogle amerikanske politikere har meget lidt forståelse for Bitcoin og derfor er skeptisk instillet over for teknologien. Mens Polis har en forståelse af digitale valutaer og er ivrig efter at fremme deres legitime anvendelser, er andre i den amerikanske regering ikke er så up-to-date med den kryptografiske teknologi. Mange af medlemerne er udsat for stort set negative historier om kriminalitet og inkompetance omkring Bitcoin industrien, bla. den meget omtalte Mt.Gox børs, som gik konkurs og mistede Bicoins, svarende til en værdi på over 1.5 milliarder kroner på daværende tidspunkt.

På trods af Polis kun købte for et symbolsk beløb fra Robocoin maskinen, var han den første repræsentant som har købt digital valuta, i hvert fald offentligt. Andre medlemmer af kongressen har dog taget imod donationer i form af Bitcoin.

Steve Stockman, en republikansk repræsentant fra Texas, modtog Bitcoins til hans valg kampagne ved at bære en QR-kode på NYC Bitcoin center sidste nytårsaften.

Desuden har borgmester Bill Barnett, fra Cadillac, Michigan, accepteret Bitcoin til en valgkamp, og det samme har Bryan Parker, en demokrat som i øjeblikket er kandidat til borgmesterposten i Oakland, Californien.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *