Bitcoin begynder at plage bankerne

Starten på slutningen for den gamle bank branche er så småt begyndt. Hvis man følger betalings industrien, ser man dagligt artikler om Bitcoin, og hvordan Bitcoin erodere bankernes dominans på betalingsformidling og betalingstjenester.

For at forstå hvorfor Bitcoin konstant trækker overskrifter er fordi at dens teknologi i kernen af Bitcoin er skruet meget anderledes sammen end hvordan betalings systemer typisk har fungeret.

Det hele startede med Satoshi Nakamotos opfindelse, kendt som Bitcoin, tilbage i 2009. Hvad Satoshi Nakamoto gjorde var at løse et kæmpe problem som ingen før ham fandt en komplet model til. I korte træk kan Bitcoin bedst forklares som følgende:

Den første udbredte gennemførelse af en peer to-peer tillidsløst elektronisk værdi system, der erstatter en central servers data indhold, med et konsensus register der er baseret på dokumenteret “arbejde (kendt som Bitcoin mining)”, med økonomiske incitamenter.

Bitcoin sporer betalinger ved at sammenlægge dem i blokke, hver med en blok tilknyttet et blok overskrift, som kryptografisk forpligter til at indholdet af blokken indeholder et tidsstempel, og den tidligere blok overskrift. De forpligtelser til tidligere overskrifter danner en blok kæde eller kæde, som giver en veldefineret orden af transaktioner.

Det kan være svært at sætte sig ind i hvad der lyder som komplet volapyk, men det kræver man personligt sætter sig ned og lærer hvad betydningen af foroven betyder. Der er efterhånden en del benægtelse fra bank industrien at dette teknologi overhoved eksistere, kan lade sig gøre og i det hele taget er en trussel.

På den anden side ser vi dagligt hvordan Bitcoin vokser, flere mennesker begynder at bruge det, og opdager hvor simpelt og let det er at være sin egen herre over penge, uden at gøre brug af systemer som konstant går ned, lukker for adgang eller generelt bare overhoved ikke engang kan garantere noget så simpelt som en udenlandsk overførsel kan lade sig gøre på under 10 sekunder. Noget som Bitcoin med lethed kan klare.

Diskussionen omkring banker og Bitcoin er også begyndt at hede op på forskellige blogs online. Det hagler ned med negative kommentarer til bankernes forklaring på hvorfor Bitcoin ikke er godt. Specielt kan en artikel omkring Bitcoin og banker på Coindesk anbefales.

Læser man kommentarer til hvad artiklen omhandler, ser man en bred konsensus om at bankerne enten ikke forstår sig på Bitcoin, hvordan det overhoved fungere og generelt gør grin med bankfolk og deres manglende indsigt på Bitcoins teknologi.

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “Bitcoin begynder at plage bankerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *