Bitcoin bliver diskuteret åbent i Davos af IMF

Den Internationale Monætere Fond, IMF, er i Davos, hvor verdens ledere og finansielle institutter mødes hvert år for at diskutere den finansielle sektor. Bitcoin er et emne IMF har taget op, og nævner bla. hvordan krypto valutaer som Bitcoin kan have en afgørende effekt på penge udstedelsen.

En direkte oversættelse fra IMF’s egen blog omkring emnet kan læses for neden.

Mens pengene er virtuelle er belønningerne og risikoen meget reel. Det kan koges ned til dette: Hvordan man bedst kan fremme den finansielle innovation, mens man opretholder regulering for at beskytte forbrugerne og undgå andre mulige skader. Et par af vores økonomer, finansielle eksperter og jurister har besluttet at løse problemet i et nyt papir med et samlet overblik. Christine Lagarde, IMF administrerende direktør talte også om virtuelle valutaer i Davos i dag.

Virtuelle valutaer som Bitcoin, er gået fra undergrunden til over-hyped i en meget kort periode. Indtil videre forbliver det en relativt lille del af den finansielle sektor: 7 milliarder $ i Bitcoin sammenlignet med $ 1.4 trilliarder i amerikanske dollars sammenlignet, i omløb.

Indtil videre forbliver en relativt lille del af den finansielle sektor: 7000000000 $ sammenlignet med $ 1400000000000 i amerikanske valuta i omløb.

Fordelene: Flere mennesker kan i sidste ende få adgang til finansielle ydelser, mange af dem, der traditionelt er udelukket fra deres lands finansielle system. Finansiel integration, med andre ord. Også de distribuerede finansposter teknologier underliggende virtuelle valutaer har applikationer, der går langt ud over penge og betalinger, og holder løftet om store gevinster i effektivitet for mange typer af finansielle virksomheder.

Også de distribuerede finansposter teknologier underliggende virtuelle valutaer har applikationer, der går langt ud over penge og betalinger, og holder løftet om store gevinster i effektivitet for mange typer af finansiel virksomhed.

Risici: Mennesker, der bruger virtuelle valutaer til hvidvaskning af penge, finansiering af terrorisme, samt svig, skatteunddragelse, kapitalkontrol, samt folk som ikke forstå de risici, de har taget.

Løsningen: Regler, der begrænser risikoen og fremme innovation. Alligevel er der stadig en masse arbejde, der skal gøres for at finde de rigtige metoder og den rette balance.

Det interessante er dog at Bitcoin som en valuta, som de selv siger, nu er en del af enhver samtale der omhandler penge, transaktioner og finansielle ydelser. På trods af at IMF, banker, central banker verden over ikke helt kan acceptere at Bitcoin eksistere som en valuta de ikke kan kontrollere virker som det største problem de har.

At det netop er hvad Bitcoin som valuta netop har af kerne værdi, bliver ofte glemt i konteksten om at “styre” den. Forsvinder Bitcoin eventuelt, bliver det kontrolleret eller ender med at sluge alle andre valutaer?

Vi følger verdens mest spændende valuta og skriver videre!

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *