Bitcoin børs trækker Swedbank i retten

Den aktuelle virkelighed for Bitcoin industrien – på trods af potentialet, står dens virksomheder stadig over for forhindringer, når de forsøger at bringe deres produkter og tjenester på markedet. Bankerne har været ekstra hårde mod Bitcoin industrien, og har på stribe lukket konti.

Det er dog ikke alle nystartede virksomheder som tager bankernes ubeslutsomhed til sig.

Bitmarket.lt var en velfungerende Bitcoin børs, lige indtil Swedbank, som så mange andre banker, valgte at lukke Bitmarkets virksomhedskonto ned. Selskabet lancerede sin børs veksling portal i starten af 2013 og begyndte at skabe overskrifter i September 2013, da Swedbank lukkede deres konto.

Grundlæggeren, Audrius Ramanauskas sagde, at Bitmarket.lt siden har fundet en stabil bank, men at han fortsætter kampen mod Swedbank for Bitcoin industriens skyld.

Han udtalte til CoinDesk:

Jeg ønsker at kæmpe for Bitcoin industrien, i det mindste i Litauen. Jeg vil gerne skabe præcedens. Jeg mener, at hvis vi vinde mod Swedbank, vil det være nemmere for andre aktører på dette marked, og rundt omkring i verden.

Ser vi bort fra de juridiske problemer, har den 42-årige serieiværksætter brugt sine forbindelser og forretningssans til at fremme Bitcoin i en del af verden, hvor digital valuta bevidsthed fortsat er lav, og har på det seneste indgået en indløsnings aftale med luftfartsselskabet, Air Lituanica, for at de kan tage imod Bitcoin for fly rejser.

På trods af de seneste problemer med Swedbank udtaler han:

Bitcoin er fremtiden for e-handel betalinger,” sagde han. “Så jeg tog en beslutning om at starte en Bitcoin børs og fremme Bitcoin i Østeuropa.

Sagen mod Swedbank

Advokater, der repræsenterer Bitmarket.lt fortalte at Swedbank åbnede selskabets konto i midten af ​​November sidste år, og tillod Bitmarket.lt at bruge det til pengeoverførsler. Men efter blot få uger, blev kontoen lukket, en kendsgerning Ramanauskas realiserede, da hans forretningsmæssige betalinger blev afvist.

Jonas Bložė, partner i Vilnius-baserede Zeta Law, fortalte at han er overbevist om hans klient har en chance for at omstøde beslutningen, fordi hverken EU eller Litauen har forbudt Bitcoin.

Bložė sagde:

Selv Litauiske Central Bank (som tilsynsorgan) har ikke klare udtalelser om Bitcoin, og giver kun vejledning for forbrugerne.

Swedbank hævder, at Bitmarket.lt aldrig afsløret sin hensigt om at købe og sælge Bitcoin. Banken sagde, at kontoen blev lukket, fordi det blev anset for høj risiko.

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “Bitcoin børs trækker Swedbank i retten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *