Bitcoin børser og investeringer

Bitcoin har ikke blot skabt en økonomi som pt. er større end 130 andre landes valuta/købekraft, men har formået at give små investorer og hobby investorer, muligheden for endelig at købe aktier og spekulere i nystartet virksomheder uden de behøver registrere sig med ID hos forskellige mæglere.

Fra et virksomhed synspunkt er det endnu lettere i forhold til den “etableret branche”. Det er ikke blot utrolig dyrt at notere sit selskab på en børs, men det kræver en masse tid (tager i de fleste tilfælde over et halvt år) og er et mareridt i forhold til papirarbejded, regulativerne og juridiske krav. Alt dette er væk på Bitcoin børserne.

Bitcoin børser dukker op i hobetal, og klarer noteringer på få uger, værdifastsætter i forhold til udbud og efterspørgsel og hopper let og elegant over de ekstreme krav, børser stiller virksomheder idag. Dette kan ses som en høj rissiko for investorer, idet man i mange tilfælde ikke engang ved hvem ejeren af det pågældende online selskab er, hvis der overhoved er et selskab bag ved.

Men det skaber en branche som hidtil er uset. SatoshiBet, en online gambling virksomhed, med en ukendt ejer, blev for mindre end en måned siden solgt for over 12.000.000$, i Bitcoins. Man ved ikke hvem køber eller sælger er, men alle aktier udbudt på forskellige online børser røg i vejret og investorer lavede mange penge.

Næsten alle selskaber noteret på børser som er denomineret i Bitcoin for aktie handel, er klart nok Bitcoin virksomheder, enten gambling firmaer som tilbyder gambling i Bitcoins eller større mining selskaber som giver en udbytte af den mining de laver med deres computere.

I stedet for at se Bitcoin investeringer som høj rissiko blot fordi forskellige finanstilsyn, advokatfirmaer eller andet regulativt ikke spiller ind over, gør det ikke den store forskel. Banker er de sidste mange år krakket, på trods af regulation. Investorer har mistet milliarder, på trods af man kendte “alt” omkring virksomhederne.

Det letteste er at indse det er en ny verden, som er baseret på deregulation i forhold til en central myndighed, og at det fungerer. Hvor en seriøst investor satser flere millioner for at lave 1-5% tilbage på et år, er det muligt at lave samme antal penge med relativt små penge, omkring 50.000 – 100.000 DKK på blot få uger. Svingningerne er enorme i Bitcoin branchen, tabene er store, men gevinsterne er også store.

En af de helt populære børser i Bitcoin branchen er Havelock Investments. Pt. er der nye noteringer nærmest dagligt på Havelock Investments, noget som siger os, at der er et marked for mindre virksomeheder, og et behov for kapital selv om man ikke har milliarder i omsætning. Og Bitcoin dækker sanligt dette marked, skaber nye millionærer og bringer med sig en hel ny verden som har positive indvirkninger i mange menneskers liv.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *