Bitcoin FAQ

Hvad er Bitcoin
Bitcoin er verdens første decentraliserede penge, som hverken bliver styret eller kontrolleret af en central enhed, som feks. en central bank. Bitcoins har den fordel at de ikke koster noget at overføre til en anden person, eller kan fryses da de ikke fungere igennem den normale bank sektor

Hvor kan jeg købe Bitcoin
Bitcoin kan købes på forskellige børser som sætter køber og sælger sammen. Alternativt kan Bitcoin også købes hvis man finder en såkaldt Bitcoin miner som har lyst til at sælge sine Bitcoins.

Hvor mange Bitcoins er der?
Da Bitcoin er en matematisk kontrolleret valuta, ved vi ved at kigge på konstruktionen af kilde koden i Bitcoin at der maksimalt kommer til at være 21.000.000 Bitcoins, som er delelig op til otte decimaler. Dvs. 0.00000001 er den mindste Bitcoin værdi som eksistere.

Hvor kommer værdien i Bitcoin fra?
Bitcoins har værdi fordi de er sjældne, og der ikke kan produceres uendelig af dem (til forskel fra penge som national banken kan printe uendelig af). Bitcoin prisen har en værdi grundet udbud og efterspørgsel og giver folk mulighed for at købe varer flere millioner steder online og i fysiske butikker.

Hvordan laves Bitcoins?
Bitcoins laves ved noget som hedder Bitcoin mining. En miner er en person som har opsat en masse tunge processer til at skabe Bitcoin, ved at bruge specifik computerkraft. Dette bliver dækket i detaljer på vores Bitcoin mining side.

Hvor lang tid tager det at mine alle Bitcoins?
Den sidste blok, der vil generere Bitcoins vil være blok 6.929.999. Dette bliver genereret omkring år 2140. Det samlede antal Bitcoins i omløb, vil forblive statisk på 20,999,999.9769 BTC.

Selv hvis den tilladte præcision udvides fra de nuværende 8 decimaler, vil den samlede BTC i omløb altid være lidt under 21 mio (forudsat alt andet forbliver det samme). For eksempel, med 16 decimaler af præcision ville enden total være 20999999,999999999496 BTC.

Hvis ikke flere Bitcoins kan laves vil der stadig blive lavet blokke så man kan overføre?
Blokke bliver lavet hver 10 min i Bitcoin netværket, selv efter den sidste Bitcoin er minet færdigt. Meningen er at transaktionsgebyrer dækker mining incentivet i fremtiden.

Men hvis ikke der bliver lavet flere Bitcoins og de bliver mistet så forsvinder alle Bitcoins?
Overhovedet ikke. På grund af loven om udbud og efterspørgsel, hvor færre Bitcoins er tilgængelige vil dem som er tilbage være i større efterspørgsel, og vil derfor have en højere værdi. Så når Bitcoins går tabt, vil de resterende Bitcoins stige i værdi for at kompensere. Værdien af Bitcoin stigningen nedsætter antallet af Bitcoins krævende for at købe en vare. Dette er kendt som en deflationær økonomisk model.

Hvis alle bruger Bitcoin, kan den klare så mange transaktioner?
Ja. Med nogle ændringer til softwaren, kunne Bitcoin noder (klienterne) nemt konkurrere med både Visa og Mastercard tilsammen, der kun bruger relativt beskedne hardware, i forhold til den samlede mængde hardware som Bitcoin netværket har tilgengæligt. Det er værd at bemærke, at Mastercard netværket er struktureret lidt ligesom Bitcoin selv – som et netværk der transmitere data fra center til center i Mastercard netværket.

Hvordan er Bitcoin anderledes end andre valutaer?
Alle valutaer er centralt styret, dvs:

 1. Der kan printes uendelige enheder som kontroleres af udstederen (Nationalbanken)
 2. Det kan ødelægges ved at angribe et centralt sted
 3. Nye regler kan blive indført på centrale valutaer af udsteder

Idet Bitcoin er decentraliseret gælder ingen af ovenstående. Bitcoin kan samtidig ikke rammes af inflation. Der kan maximalt laves 21.000.000 Bitcoins (som er delelig op til 8 decimaler). Idet Bitcoin er den eneste resource vi har i verden som ikke kan kopieres, laves flere af eller manipuleres antal mæssigt, kan Bitcoin ikke rammes af inflation.

Vi har allerede Guld, Bitcoin løser derfor intet
I forhold til Guld har Bitcoin følgende fordele:

 1. Let at overføre
 2. Let at sikrer
 3. Let at verrificere det er ægte Bitcoins
 4. I forhold til guld er Bitcoins forudsigeligt og begrænset i udbud
 5. Bliver ikke kontrolleret  af en central enhed
 6. Er ikke baseret på gæld

I forhold til andre fiat valutaer har Bitcoin følgende fordele:

 1. Anonymt at bruger og overføre så længe man overholder visse kritterier
 2. Kan ikke fryses eller konfiskeres uden man selv giver lov
 3. Hurtigt at overføre til andre som modtager Bitcoin
 4. Gratis at overføre til andre som modtager Bitcoin

Vil du vide mere? Skriv på vores Bitcoin forum og du kan få svar fra vores brugere.

9 kommentarer til “Bitcoin FAQ
 1. svindel nummer siger:

  Du lyder som et meget usikkert system.

  Hvad hindre mig i at lave Bitcoin II.
  Udstede for kr. 21 mia. og putte pengene i lommen?

  Det lyder som tulipanløgene i Holland i 1600-1700 tallet – hvor er værdierne bag?
  Udstedere af normale penge hæfter trodsalt for pengene (de kan så rigtig nok gå fallit).

 2. admin siger:

  Bitcoin er verdens mest sikker digitale enhed idet den bliver beskyttet af computer kraften som validere transaktionerne på netværket. Pt. overstiger den samlede computer kraft verdens største super computere.

  Hvad der forhindrer dig i at lave Bitcoin II, er at du først og fremmest ikke kan kode det, og dernæst ikke kan få folk til at bruge din version.

  Bitcoin er mere end bare data bits som bliver øverført i block-kæden. Bitcoin er en protokol med dertilhørende uendelige muligheder for at koble tredjeparts services til, som bla. Ripple.

  Jeg tror du skal læse lidt mere op på Bitcoin før du udtaler dig. Det er teknologisk kompliceret hvis ikke du har kompetencerne. Læs hellere op på kryptografi samt kildekoden på Bitcoin og du vil forstå det er et vidunder rent teknologisk og matematisk.

 3. Valnurat siger:

  Hejsa.

  Kan du sige mig hvor jeg finde en beregner som viser om det kan betale sig at mine? Jeg ved ikke om det er rigtig regnet ud, men har fundet ud af en kWh pris, på 2,10 kr.
  Er den pris sådan tæt på?

  Hvordan opretter jeg mig på dit forum – jeg kan ikke se nogen registerknap eller sådanne noget.

  Venligst
  Valnurat

  • Morten siger:

   Du kan starte her: http://www.bitcoinx.com/profit/ eller google; Bitcoin Profit Calculator

   Vær dog opmærksom på at det ikke længere kan betale sig at mine Bitcoin med GPU’er. Bitcoin netværket bruger hovedsageligt ASICs til at hashe med nu.

   Hvis du blot vil GPU-mine kan du kigge på ‘altcoins’ som Litecoin og PPCoin.

 4. Jesper siger:

  Jeg er lidt forundret over metoden Bitcoins bliver udgravet på og specielt hvis man tænker samfundsøkonomisk. Det kræver seriøst meget computerkraft og det vil tage længere og længere tid til at udgrave de sidste.

  Den mængde af energi som kræves for det foretagende med henblik på el forbrug og afkøling af systemerne kan SLET ikke gøres op i en bitcoins eventuelle kurs?

 5. Bitcoinpenge siger:

  Absolut ikke! Det eneste grund til at det krævere mere og mere computerkraft i øjeblikket er fordi flere og flere vil ind i “gamet” og vil mine. Jo flere som miner jo højere bliver sværhedsgraden.

  Hvis alle stoppede med at mine, og du var den eneste som var tilbage, kunne du med din laptop mine samtlige Bitcoins dagligt.

  Man kan sige grunden til det bliver sværer og sværer er at folk stadig føler de har et incitament til at mine og tjene penge på at mine. Forsvinder dette incitament, stopper sværhedsgraden med at stige.

  Sværhedsgraden bliver fastsat i forhold den samlede mængde hashing kapacitet. Din egen hashing kapacitet udgør en hvis % af den samlede mængde. Den % mængde dine egne maskiner yder er det antal Bitcoin du kan forvente at tjene ud af alle de mulige Bicoins som maxiamlt kan mines på et døgn.

 6. Bent siger:

  Hvad nu hvis den computer jeg har min wallet på går i stykker og ikke kan reddes? Hvad sker der så med min Bitcoin-beholdning?

  • Bitcoinpenge siger:

   Det ville være en god ide at tage en backup af din wallet og gemme den forskellige steder.

   Du kan i det mindste sige at i forhold til fysiske penge eller fysisks guld, kan du gemme dine Bitcoins flere forskellige steder, som burde øge din chance for at tilgå dem efter behov.

   Alternativet er at du laver det som hedder en memonic adresse, hvilken betyder du indtaster 12 eller 15 ord i et specielt program, som derefter laver en Bitcoin wallet til dig.

   Denne wallet vil så kunne tilgås, selv om du ikke har filen, ved at indtaste de samme 12 eller 15 ord igen i et program som kan aflæse memonic wallets. Det hedder BIP39, som du kan Google.

   Du kan starte her med at bruge det: https://dcpos.github.io/bip39/ men jeg vil anbefale du selv læser op på det bedste sted at lave en memonic adresse da jeg ikke kan garantere det link jeg har linket til er 100% sikker.

 7. Claus siger:

  Kan nogen forklare mig hvordan man kan lave en paper wallet offline og systemet så senere online kan vide om det er den rigtige nøgle jeg bruger når jeg vil bruge pengene?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *