Bitcoin gør klar til kæmpe opdatering

Bitcoin protokollen bliver løbende opdateret med nye funktioner, bla. hurtigere transaktioner, mindre intense processer for at verificere transaktions data eller helt nye måder at overføre Bitcoins på.

Tilbage i December 2015, blev Bitcoin opdateret med en funktion som gjorde det muligt at spærre transaktioner på trods af at man sendte dem. Man kan siden December 2015 overføre X antal Bitcoins til en Bitcoin adresse og spærre brugen af dem for en præ defineret tid, feks. 10 år. Denne opdatering hedder OP_CLTV og man kan læse mere i dybten om den her.

Inden for 2 ugers tid fra dags dato, får Bitcoin en anden ny funktion, som hedder OP_CSV. Denne funktion gør at man kan sende Bitcoins, tidslåse dem, men erstatte den første transaktion med en anden transaktion, som erstattes af en tredje transaktion, osv., alt inden for tidslåsnings mekanismen man i forvejen har sat op.

Det betyder at Bitcoin endeligt får mulighed for at fjerne transaktionerne fra det primære protokol lag, til et “højere” lag, hvor transaktioner kan foregå. Det betyder bla. at Bitcoin transaktioner ikke længere er afhængige af blok kæde størrelsen og at der i teorien kan være flere milliarder mennesker som kan begynder at overføre Bitcoins, sikkert, uden at skulle vente på blok kæden inkludere disse.

Vi kigger meget nærmere på Payment Channels i den kommende tid her på siden, og skriver artikler om hvordan man som almen person kan begynde at tjene %’er på transaktioner som foregår i payment channels.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *