Bitcoin kan stoppe central bank modellen siger BIS

BIS står for Bank for International Settlements, og er en meget speciel type bank. Banken er stiftet og styret af central banker, og kan derfor siges at være central bankernes bank. Banken har udgivet en rapport som fokusere på hvordan Bitcoin kan ændre pengepolitikken.

Rapporten skitserer, hvordan digitale valutaer som Bitcoin samt dens underliggende decentrale økosystem, kan påvirke centralbanker og den bredere globale finansielle system.

Banken understreger samtidig, at sådanne resultater påhviler en “udbredt anvendelse”. BIS udtaler sig om en mulig fremtid, hvor dets evne til at føre pengepolitik, vurdere strømmen af penge eller endda generere indtægter på valutaen den udsteder bliver begrænset, skulle Bitcoin vinde fremgang i den almene befolkning.

En direkte oversættelse fra rapporten som banken har udgivet siger “En udbredt substitution af pengesedler med digitale valutaer kunne føre til et fald i centralbank ikke-renter betalende passiver. Dette kan medføre centralbankerne at erstatte rente betalende passiver, reducere deres balancer, eller begge dele. Resultatet kan blive en reduktion i de centrale indtjening i banker, der udgør centralbank møntningsgevinsten indtægter.” – Kort sagt, central banker tjener mindre, og forbrugerne har flere penge at gøre med.

Rapporten fra BIS kan ses på følgende link: Committee on Payments and Market Infrastructures Digital currencies

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *