Bitcoin krydser 1000$ igen

Starten af 2014 ser positiv ud for Bitcoin hvis vi kigger på pris tendensen samtidig med at vi kigger på hvad der sker rundt omkring i verden når det kommer til at virksomeheder tager imod Bitcoin betalinger.

Bitcoin Prisen
Efter et kæmpe fald i prisen, i starten af December 2013, mest på grund af de meget negative nyheder fra Kinas centralbank, er prisen på vej oppe igen. På trods af at Kina lignede Bitcoins redning, sprang den Kinesiske nationalbank ind og spærrede Bitcoin børser fra at kunne arbejde sammen med banker.

Idag er prisen på vej op igen, og skyldes at private selskaber, og erhvervsdrivende har taget imod Bitcoin med åbne arme verden over. Flere projekter som blev søsat i 2013, og har stor potentiale, forventes at åbne i 2014, og på trods af bank myndigheder verden over advarer imod Bitcoin, er der stor fremgang.

Indien og Taiwan
Efter Kina blokerede alt hvad der har med Bitcoin veksling at gøre i deres bank systemer, regnede de fleste med at Taiwan og Hong Kong var stedet hvor Bitcoin ville være velkommen med åbne arme. Taiwan og Kina som ligger i dyb uenighed om næsten alt, bla. at de ikke officielt anerkende hinandens suverænitet, er dog enige om at Bitcoin er farligt og ikke skal tillades. Taiwan er gået så langt som at sige at de vil tage “skridt” imod at sørge for Bitcoin ikke handles i landet, ifølge Taipei Times.

Idien har været særlig hård imod Bitcoin, og RBI (Reserve Bank of India), udstede en advarsel mod brugen af Bitcoin i landet. Banken advarede brugere, indehavere og forhandlere af virtuelle valutaer om potentielle finansielle, operationelle, juridiske, forbrugerbeskyttelsen og sikkerhedsrelaterede risici, de udsætter sig selv for. Hele udtalelsen fra RBI kan ses her

I byen Ahmedabad, ransagede Enforcement Directorate (ED), lokalerne som Mahim Gupta lejer, manden bag Indiens største handelsplatform for Bitcoin, buysellbitco.in Det viser sig at verdens største demokrati ikke har tænkt sig at lade Bitcoin handel foregå.

I Hong Kong har der endnu ikke været officielle udtalelser mod Bitcoin, men man regner med at Hong Kong forholder sig delvis neutral ligesom de fleste vestlige lande har gjort.

Vestlige lande fører igen
Euforien på Bitcoin fortsætter tilgengæld i de vestlige lande, på trods af at Danmark, Norge, Frankrig og selv den Europæiske Centralbank har udtalt sig negativt om Bitcoin, her, og advarer mod brugen af det (red: lidt ligesom en bakterie advarer mod brugen af penicilin).

Myndigheder frygter Bitcoin, fordi det truer tilslutning til deres fabrikeret monetære illusion. Centraliseret pengeinstitutter ses ikke længere som nødvendigt for levering af en udskiftelig monetære enhed. Det skærer ind til kernen af ​​regeringens magt og privilegium for udstedelsen, hvilket gør Bitcoin primært er en bekymring for centralbanker – ikke en bekymring for hvidvask af penge.

Med private selskaber og erhvervsdrivende som kontinuerligt tilføjer Bitcoin som betalings middel, bliver det dog svært at stoppe Bitcoins fremgang. Hjemmesider som porn.com og zynga.com, som begge er mastodonter i deres branche, er kun med at til sprede brugen af Bitcoin, og give Bitcoin forbrugere endnu flere alternativer i forhold til penge udstedt af en centralbank.

I vores næste artikel kigger vi i dybten på hvor man kan betale med Bitcoin, og hvor udbredt det faktisk er.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *