Bitcoin mining skifter til femte gear

Hvis man troede prisen på Bitcoin var gået amok, så skulle man kigge på selve mining delen af Bitcoin. Mining er altid et par skridt frem i forhold til prisen. Jo mere mining kapaciteten går op, jo højere plejer Bitcoin prisen at gå op efterfølgende, dog med visse korrektioner hen af vejen.

Tilgengæld er Bitcoin mining blevet rigtigt stort, og kun større aktører vil være i stand til at følge med efterhånden. I Kina, hvor alt er større, har det selskab som først kom på markedet med ASIC (Applikations Specifikke Integreret Lredsløb)baseret Bitcoin minere sat et større projekt i værk, hvor næste generation minere skal stå. ASICBitcoin.

ASICMiner, som firmaet har kaldt sig er en af de mest anerkendte Bitcoin selskaber, og er noteret på Bitcoin børsen, Havelock Investments. Firmaets værdi er anslået til over 100 millioner dollars, og har i de sidste 12 måneder betalt dividende ud til investorer hver uge.

Det har dog ikke forhindret selskabet i at annoncere at næste generation ASIC processorer er på vej, og at firmaet igen regner med at producere Bitcoin, og give god afkast til sine investorer.

Firmaet har dog de sidste 6 måneder lidt nedgang, grundet de mange konkurrenter på Bitcoin markederne, og deres aktier faldte i midt Juni til en brøkdel af den oprindelige pris. Om ASICminer formår at hente ind på markederne igen, er svært at sige, da Bitcoin mining er endnu mere spekulativt end at købe selve Bitcoins. Men de mener dog selv at deres mining anlæg, som vi ser på billederne, kan spytte 100 Bitcoins ud i døgnet, svarende til 100.000$, eller 550.000 DKK i døgnet.

Imponerende er det dog, at se at Bitcoin mining har udviklet sig fra at være grafikkort på kollegieværelser, til kontainere fyldt med udstyr og køling. ASICBitcoin.

Ønsker man at købe andele i ASICminer, kan aktier erhverves på Havelock Investment, til langt under prisen i midten af i år. Men dengang havde ASICminer næsten 50% af alt mining kapaciteten på markedet, og var faretruende stor i forhold til alle andre.

En anden stor aktør på markedet er idag Svenskerne. Igennem KNCMiner, fra Sverige, har de bygget nogle fantastiske maskiner, som bla. på mining markedet har løftet barrieren for kvaliteten og kapaciteten i processorene.

Skal du mine, kan det dog næsten ikke betale sig disse dage. Der skal enormt mange penge til at bygge et center som over lang tid kan producere nok Bitcoins.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *