Bitcoin og nationale betalingssystemer

Nationale betalingssystemer viser gang på gang deres svagheder i forhold til Bitcoin. Danmarks NETS, som varetager det nationale Dankort, til Visa, MasterCard og det Kinesiske betalingssystem CUP, ser man ofte hvordan disse systemer bliver misbrugt.

NETS bliver misbrugt af Danske IT programmører, Visa og MasterCard bliver misbrugt af Amerikanske politikere til at stoppe kort forbrug i forskellige Russiske banker, og det Kinesiske CUP (China Union Pay) kort bliver brugt som en forlænget politisk arm af Kinas maghavere.

I alle centrale systemer, kontrolleret af centrale punkter, er der mulighed for misbrug. Pengesystemer er ikke længere blot faciliteter til at sende penge og modtage penge, men bliver brugt som politiske redskaber til at blokere of forhindre adgang til financielle ydelser.

Hvis vi kigger på Bitcoin, er det tydeligt at ingen konflikt i verden har sat pres på Bitcoin. Tværdigmod bliver Bitcoin brugt i højere grad, hver gang den etablerede bank sektor begynder at fastfryse midler eller stoppe tjenester. Vi så tendensen omkring Bitcoin for et år siden, i Cypern, og har siden set det i Ukraine, Argentina og Brasilien.

 

 

 

 

 

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “Bitcoin og nationale betalingssystemer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *