Bitcoin selskaber kan ikke etablere konti i Danske banker

Danske banker, såvel som udenlandske banker fører en stille krig mod Bitcoin selskaber, ved ikke at tillade dem bank konti. Hvis man som dansker, etablere et dansk selskab, forventer man naturligvis at kunne åbne en konto i danske banker. Problemet er blot at danske selskaber som driver virksomhed i Bitcoin branchen ikke kan få konti.

Monopol på finansielle ydelser som banker nyder godt af, bliver misbrugt for at holde konkurrencen ude, i dette tilfælde et software system som er hurtige, mere transparent og giver større fleksibilitet med betalinger, Bitcoin.

Problemet er naturligvis at bankerne godt er klar over Bitcoin kan gøre dem overfløde gange hurtigt, og kæmper imod hvad der eventuelt kommer til at ske, uanset om der føres en krig mod Bitcoin fra bankernes side eller ikke.

En bank er idag ikke forpligtet til at oprette erhvervskonti, hvis de selv internt kan træffe en beslutning om at virksomheder ikke passer ind i forretningsmodellen, eller hvis risiko for at lave en konto kan have negativ indvirkning på selve banken.

Disse regler blev lavet lang tid før Bitcoin overhoved eksisterede, men er generelt brugt af banker til at fryse konkurrencen ude, og opretholde en monopol på finansielle ydelser.

Det giver brugere få valg i forhold til både at købe og sælge Bitcoin, samt drive sund virksomhed, hvis ingen banker accepterer at åbne konti. De fleste Bitcoin virksomheder vælger typisk at give banken en anden forklaring på hvad deres virksomhed laver, men skulle virksomheden vokse sig større kan det bliver et problem.

Europa som helhed har en masse banker at byde på, og som Bitcoin virksomhed kan man blive nødsaget til enten at stifte virksomhed i udlandet da man kan være heldig at finde en bank som til en hvis grænse accepterer en Bitcoin virksomhed, eller at gøre brug af mange banker på en gang for og dermed have mindre cash flow igennem hver konto.

Syntes du det er i orden at banker opretholder monopol på finansielle ydelser og gør sig til dommere på om Bitcoin virksomheder skal have konti adgang? Skriv for neder hvis du har haft en negativ oplevelse med din bank, og det var i forbindelse med handel af Bitcoin, eller Bitcoin virksomhed.

Vi skriver løbende om Bitcoin og banker på vores hjemmeside.

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “Bitcoin selskaber kan ikke etablere konti i Danske banker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *