Bitcoin sikrer mod penge konfiskation

I sommer 2013 skete der noget uhørt. Helt almindelige folk på Cypern vågnede op til at deres konti var frosset og at den Cypriotiske regeringen indførte konfiskation af folks penge. I hvad der var en uhørt situation blot dagen før, var nu en realitet på Cypern. Havde man mere end 100.000€ på sin konto, blev op til 40% af pengene taget hvis man var virksomhed, eller 20% i tilfælde af at man havde en personlig konto. Euro zonen havde pålagt den Cypriotiske regering at skaffe penge, hvis de ville modtage en økonomisk hjælpepakke.

Tilfældet var unik idet man direkte gik ind og spærrede for at helt almindelige borgere kunne hæve deres opsparing, løn eller ganske almindeligt gøre brug af de penge som de troede var deres. Dette sker nu i større omfang rundt omkring i verden.

Bla. har en stor pensions fond i Polen konfiskeret alle midler som tilhørte fondens medlemmer, for at dække offentlige udgifter og gæld. Den Polske regering prøver naturligvis at pakke alt ind i en kompliceret juridisk tekst, men realiterne er at folks pensions opsparinger er taget uden samtykke og uden kompensation.

Selv i EU er der på højeste niveau diskuteret hvordan man i fremtiden for at redde bank sektoren skal tage penge fra folk med indstående på over 100.000€, som en del af garanti for kollaps i de store banker.

Bitcoin er tilgengæld en løsning som ingen kan kontrollere, konfiskere eller tage med magt. Bitcoins decentrale natur gør at helt almindelige mennesker, har en let alternativ til Guld, som er nemt at transportere og nemt at skjule (kryptere et USB drev). Hvad de fleste folk dog ikke ved er hvad Bitcoin er for noget, så selv når denne artikel bliver skrevet, har helt almindelige folk ikke den nødvendige viden til at træffe en beslutning om at købe Bitcoins til at sikrer deres midler.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *