Bitcoin udviklere overvejer at tilføje flere blok-kæder til protokollen

Bitcoin, kendt fra medierne som et pengesystem kan snart gå hen og blive brugt som validerings software for aktier, obligationer, handler mellem private, eller kort sagt være planetens database over registreret aktiver.

Bitcoin som protokol system, samt dens blok-kæde teknologi er utvivsomt det mest sikrer system for at validere og verrificere hvordan værdier er registreret. Systemet er bygget på kryptografi, og en åben database som giver den enkelte person mulighed for at eje en enhed, eller polet, som står for et aktiv.

Ved at tilføje flere block-kæder, som sidestykker til den originale Bitcoin blok-kæde, men bibeholde resten af protokol opsætningen, kan man opsætte nye aktiver i sidekæder, så kan potentielt kan udstede aktier, kontrakter eller derivater, hvilken i sidste ende bakkes op af Bitcoin.

Blok-kæde 2.0 eller Bitcoin 2.0?

Der har været to forskellige tilgange for at udvide Bitcoins funktionalitet. Man har prøvet at indføre nye funktioner, der gøre brug af Bitcoin, ved hjælp af Bitcoin blok kædens eksisterende ressourcer. Counterparty er et eksempel på dette, og Mastercoin er en anden. Problemet er blot at disse blev behandlet som alternative coins, og ikke som reelle blok-kæde udviddelser.

Andre alternative forsøg har været at udvikle helt nye rammer for hvordan Bitcoin kunne se ud, og det har resulteret i projekter som Nxt og Etherum, som begge prøver at markedsføre sig som Bitcoin 2.0.

Problemet med helt separate altcoins og rammer, er, at de ikke er kompatible indbyrdes. De skaber helt nye værdi kæder og prøver at erstatte Bitcoin, hvilken kan blive umuligt grundet Bitcoins medie omtale og allerede etableret værdi. På trods af det teknologisk kan være nyere systemer løser visse problemer som Bitcoin pt. ikke gør, bliver det umuligt at kommunikere dette til en befolkning som i forvejen har svært ved at forstå Bitcoins teknologiske egenskaber.

Flere blok-kæder som sidekædder

Austin Hill og Adam Back er to kompetente entrepenører, med en fortid i kryptografi. Tilbage i 90’erne brugte de næsten 4 millioner dollars og forsøgte at udvikle og kommercialisere elektroniske kontanter og anonymitetssystemer gennem et firma kaldet Zero Knowledge Systems. Projektet blev dog aldrig lanceret, og der skulle gå over 15 år før en løsning kom på banen, i form af Bitcoin, bygget af Satoshi Nakamoto.

Hill og Back har stiftet en virksomhed, der omfatter flere Bitcoin kerne-udviklere, der arbejder på et projekt, døbt “Blockchain 2.0”. I stedet for at lave blot endnu en blok-kæde som vil medføre endnu en alt-coin, har Hill og Back i stedet, ønsker om at “skære” i den nuværende blok-kæde, og skabe en anden blok kæde, der har et, to-vejs forhold med Bitcoins egen blok-kæde.

Forslaget om en, to-vejs bindingen metode, gør det muligt for Bitcoin at forbinde med en sidekæde, som er en matematisk-kontrolleret pind mellem Bitcoin hoved og den anden kæde. Således ifølge Hill, kan  der være kontinuerlig implementering og interaktion med sidekæder optimeret til flere formål – og flere sidekæder kan konkurrere på funktioner, såsom at have større blokstørrelser (op fra 1 MB), hvilket fører til øget centralisering, men giver højere transaktioner per sekund. Og hvis brugerne føler sig utilpas med niveauet for centralisering, kan brugerne ensidigt flytte brikker fra en kæde tilbage til Bitcoin kæden.

Det væsentlige, er flere kæder, men ingen nye Bitcoins. Beskyttelse af Bitcoins endelige mængde af poletter (21 millioner) er et centralt punkt for dette projekt. Ved at knytte kæder, har de sat Bitcoin op som en “transaktionsbeslutning valuta for alle nye aktiver, så man potentielt kan udstede aktier i en sidekæde, der har specialiseret sig i, derivater, obligationer og andre aktiver, som i sidste ende bakkes op af Bitcoin.

Der skal stadig løses en del tekniske problemer, og ingen ved endnu om det overhoved bliver muligt at tilføje sidekæder uden at ødelægge Bitcoin som den på nuværende tidspunkt fungerer. Mere information om sidekæder kan læses her og her

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *