Bitcoins eksponentielle vækst i computerkraft

En regel i Bitcoin netværket, er at Bitcoin blokke bliver genereret hver 10 min. Dette er en fast regel som Bitcoin netværket overholder i forhold til kildekoden. Reglen kan blive bøjet, idet at der inden for 2 ugers tid (eller hver 2016 blok) kommer meget computerkraft til Bitcoin netværket, og der ikke er tid til at justere at der skal gå 10 minutter memllem hver blok generering, grundet blokke bliver løst hurtigere end hvad justeringsgraden fortæller.

Dette er ikke sket før i Bitcoin regi, og skyldes at der i øjeblikket bliver tilføjet ekstraordinært meget mining til Bitcoin netværket over kort tid, som gør at netværket ikke har tid til at justere sværhedsgraden for at mine, hvilken dermed medfører at blokkke pt. bliver lavet hver 5 min, i stedet for hver 10 min. Justeringen har kort sagt i den seneste tid været bagud i forhold til den mængde mining kraft som bliver tilføjet netværket.

Microsoft har været inde og studere implikationerne af dette som kan ses her og viser at median tiden for for at klienterne modtager en blok er 6.5 sekunder, efter 40 sekunder, hvor 5% af klienterne dog ikke formår at indhente blokke til tiden. Det fortæller os at vi nærmer os en grænse for Bitcoin netværkets troværdighed i modtagelse af blokke til klienterne hvis det viser sig at computerkraften som bliver tilføjet kan ende med at stige endnu mere inden for justerings perioden.

Over længere tid burde dette ikke have en stor effekt på Bitcoin netværket idet justeringen automatisk løser problemet, men på nuværende tidspunkt kan det skabe en situation hvor visse blokke aldrig bliver hentet ned til klienterne, og dermed aldrig bliver en del af Bitcoin netværket. Vi følger situationen tæt og informere løbende omkring netværket her på siden.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *