Danmarks Nationalbank frygter Bitcoin overtager deres position

Efter en lang række landes central banker har udtalt sig negativt om Bitcoin, er den danske National bank hoppet med på vognen, og er begyndt at kaste skældsord mod Bitcoin, i mangel på bedre argumentation. Nationalbanken nedværdiger sig selv ved at kalde Bitcoin for glasperler, men giver os samtidig et godt bud på hvordan en central myndighed som for blot 5 år siden var urørlig, nu er presset op af muren af en digital valuta.

Hvad nationalbanken og for den sags skyld en masse andre central banker endnu ikke har forstået om Bitcoin, er at Bitcoin giver den almene person mulighed for at handle varer og/eller ydelser for monætere enheder som bryder nationalstaternes monopol på at trykke penge og dermed deres magt til at definere pengenes værdi.

Den eneste reele forklaring fra nationalbanken side er at man ikke kan få sine Bitcoins tilbage hvis man mister den digitale adgang til dem.

Hvorvidt Bitcoin er omfattet af forbrugerbeskyttelsesregler, bestemmelserne i betalingstjenesteloven eller dækket af erstatning er irrelevant, idet Bitcoin ikke er her for at løse centralbankernes rolle. Bitcoin er her for at løse høje gebyrer ved internationale overførsler, give personlig ejerskab til indstående i samme omfang som hvis man ejer guld, og samtidig give den enkelte person mulighed for at have et alternativ til nationalbankens seddelpresse der effektivt devaluere den Danske krone og skaber inflation.

Bitcoin har en værdi, fordi folk ønsker at bruge Bitcoin til handel, spekulation og føler den giver dem kontrol med deres egen økonomi. Bitcoin kan ikke fast fryses af en bank, kan ikke konfiskeres af en stat og kan ikke devalueres ved at man har en korrupt regering som printer uendelige enheder.

Det typiske propaganda fra centralbanker har den seneste tid skabt overskrifter, da der aldrig har været noget som Bitcoin i eksistens, som centrale myndigheder ikke kunne kontrollere. En ting er dog sikkert, Bitcoin forsvinder ikke, og kan ikke stoppe med at eksistere. Dens tekniske udvikling gør at ingen central myndighed kan få kontrol over Bitcoin og efterlader dermed befolkningen i kontrol om hvilken valuta der i sidste ende skal bruges.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *