EU-parlamentet skal drøfte Bitcoin

Europa-Parlamentet skal drøfte Bitcoin med flere nye nominerede politikere til Europa-Kommissionen, i denne uge, herunder Storbritanniens Lord Jonathan Hill. Især Lord Hill forventes at drøfte digitale valutaer under sit møde.

Lord Hill, kommissær med ansvar for Finansiel Stabilitet, Financial Services og Capital Markets Union porteføljen, har allerede deltaget i et retsmøde, der fandt sted i sidste uge. Under retsmødet blev Hill og en anden udpegede til at svare på en række spørgsmål fra lovgivere og udvalget, der er indgivet af Martin Schulz, formanden for Europa-Parlamentet.

Lord Hill blev bedt om en række yderligere supplerende spørgsmål for at uddybe sin holdning til sagen, og at skitsere hans anbefalinger til digitale valutaer som bla. Bitcoin.

I sine svar, som blev lækket til medierne forud for sin anden høring, påpeger Lord Hill, at Bitcoin blot er én af mere end 200 virtuelle valutaer og angiver sin tro på, at der er et behov for at finde en balance mellem sikkerhed og innovation.

Krypto valutaer kan ofte bringe “hurtigere og billigere” betalingsmuligheder end traditionelle bankoverførsler, siger han, men de lider af mangel på regulering, sikkerhed og kapitalkrav, som i øjeblikket gælder for andre udbydere af betalingstjenester, således at der skabes tilsynsmæssige risici.

Ansvaret falder på den nye generaldirektør for Økonomiske og Finansielle Anliggender, tilføjer Lord Hill, og siger at han ville sikre udviklingen af digitale valutamarkeder holdes “under en lup” med henblik på en tidlig identifikation af potentielle nye risici.

“Hvis der konstateres sådanne risici, siger han at: “Jeg er parat til at diskutere med Parlamentet, om hvad der skal gøres med hensyn til bedre at beskytte brugere.

Lord Hill tilføjer yderligere hans første forslag til digital valuta regulering:

En mulighed ville være at foreslå at inkludere Virtual Valutaveksling platforme som» forpligtet enheder «, og som dermed vil være underlagt de kundeidentifikationskrav fremsat i direktivet. Det ville sende et klart signal til medlemsstaterne og tilskynde til fælles løsninger på EU-plan.

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “EU-parlamentet skal drøfte Bitcoin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *