Europa-Parlamentet holder en høring om Bitcoin

Europa-Parlamentet har afholdt en høring om hvorvidt der skal skrides ind og regulere Bitcoin. Høringen af Økonomi- og Valutaudvalget (ECON) var en forberedende foranstaltning for agenturets kommende rapport om virtuelle valutaer. Emner diskuteret omfattede de risici og udfordringer, som børsnoterede virtuelle valutaer, samt effekten af blockchain teknologien som virtuelle valutaer er baseret på.

I den brede debat, der var en generel stemning, at den virtuelle valuta og blockchain industrien ikke skal reguleres af frygt for at kvæle det nye og potentielt fordelagtige teknologi.

Primavera De Filippi, en forsker ved Berkman Center for Internet & Society på Harvard University, sagde, at Bitcoin netværk kan være konstrueret til at være “agnostiker nogen jurisdiktion”, og at folk kan betjene netværket uden at afsløre deres identitet.

“Det giver muligheder for kriminel aktivitet, skatteunddragelse og hvidvaskning af penge,” sagde hun. Udfordringen er at regulere virtuelle valutaer “uden at krænke fordele forbrugernes med hensyn til innovation og overholdelse af lovgivningen.”

Adressering Bitcoin regulering, argumenterede Millar, at branchen er, i et omfang, der allerede selvregulerende.

Han giver sin mening, at det overvældende flertal af Bitcoin transaktioner gennemføres via et mindre antal virksomheder, såsom minearbejdere, udvekslinger og tegnebog platforme. Endvidere er de fleste tjenester bygget på disse platforme.

Da branchen allerede i vid udstrækning er blevet institutionaliseret, foreslog han, at opbygge relationer med disse selskaber være mere effektiv end nye regler.

Von Weizsäckerm sagde i sin konklusion, at tilsynsmyndighederne har en tendens til at anvende det, han kaldte “forsigtighedsprincippet” af regulering, og at det er en udfordring at holde et åbent sind på nye områder som virtuelle valutaer.

Kort sagt, har Europa-Parlamentet valgt at holde øje med Bitcoin, uden at skride ind og regulere hverken virtuelle valutaer, eller dens underliggende teknologi.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *