Europæisk centralbank udtaler man ikke skal ignorere Bitcoin i fremtiden

Efter måneders negativ omtale fra diverse centralbanker verden over, og hånelige bemærkninger fra den Danske nationalbank om Bitcoin, har den den Europæiske centralbank udtalt sig ganske positiv om Bitcoin.

I en tale hos Banca d’Italia som omhandlede interbankgebyrer (gebyrer banker betaler til hinanden for transaktioner), sagde Yves Mersch, medlem af direktionen for ECB, at digitale valutaer stadig er for små til at have en indvirkning på detailbetalinger og centralbanker, med henvisning til Bitcoin som primus motor.

Yves Mersch udtaler yderligere at digitale valutaer er blevet vel etableret i det bredere samfund, selv om de stadig ikke engang tæt på, hvad der kan betegnes som ‘mainstream’. I alle tilfælde er digitale valutaer stigende i popularitet og har resulteret at myndigheder verden over er begyndt at indse der er noget om snakken. Kommentarene står i stærk kontrast til hvad ECB i December sagde omkring Bitcoin.

I mellemtiden understreger, Mersch at digitale valutaer, ikke bør ignoreres på trods af deres relativt lille indvirkning på økonomien. Mersch talte om detailbetalinger og interbankgebyrer, hvilken Bitcoin ikke har en indvirkning på endnu.

ECB var en af ​​de første offentlige myndigheder til at se deres potentiale og deres risici og offentliggjort en detaljeret analyse i 2012. På trods af den samlede stigning i værdien af ​​Bitcoin siden offentliggørelsen af ​​rapporten og mediernes opmærksomhed, er vores konklusioner syntes vores konklusioner stadig at være gældende, siger Mersch.

I hvad der kan kendetegner for at være en stille og rolig accept til Bitcoins eksistens og fremtidige indflydelse på den bredere økonomi, betyder det ikke den Europæiske centralbank aktivt har tænkt sig at hjælpe Bitcoins fremgang.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *