FBI har over 30.000 Bitcoins

Det lykkedes FBI i denne uge at lukke ned for det kendte online narkotika website, kendt som SilkRoad. SilkRoad var internettets svar på den lokale narkohaj, og man kunne bestille alle slags stoffer online, sikkert og trygt bag ved sin computer, og betale for alt med Bitcoin.

SilkRoad havde grundet sit market en enorm beholdning af Bitcoins, som FBI nu er i besiddelse af, efter anholdelsen af manden bag SilkRoad, Ross William Ulbricht.

Det morsomme ved FBI’s konfiskation og overførsel af Bitcoins fra Ross William Ulbricht’s Bitcoin konto, til deres egen konto er at folk på internette har opdaget hvilken Bitcoin konto FBI nu bruger. Idet alle transaktioner i Bitcoin netværket er offentlige (dog obscure), er det muligt at se hvordan Bitcoins bevæger sig fra konto til konto i Bitcoin databasen. FBI’s adresse kan ses her

Dokumenter tidligere på ugen viser at USA offentlig siger de har konfiskeret alle midler fra SilkRoad, og kommer med følgende erklæring.

USA er desuden bemyndiget til at gribe enhver og alle Bitcoins indeholdt i tegnebogens filer der ligger på SilkRoads servere, inklusivt de servere opregnet i billedteksten af denne klage, indtil resultatet af denne civile retssag, ved overførsel af den fulde saldo til en offentlig Bitcoin wallet adresse styret af USA.

FBI har efterfølgende udtalt at de regner med at likvidere deres Bitcoin beholdning. Dette betyder dog, at en ikke reguleret valuta, bliver solgt af myndigheder i USA, på en ikke reguleret børs. Samtidig med dette skal man huske på at ingen styrer Bitcoin, eller udsteder den fra et centralt sted.

Men det har dog stadig påført at FBI skal likvidere alle midler, uanset om det er Bitcoins eller andre former for værdier. Samtidig er FBI nu grundet denne konfiskation af Bitcoin, nu mellem top 500 rigeste Bitcoin indehavere. Kan det siges mere klart at Bitcoin nu har en værdi?

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *