Frankrig, Kina og Syd Koreas nationalbanker advarer mod Bitcoin

I hvad der ligner en forvirret financiel krig fra centralbankernes side, specielt fra Kinas centralbank, som tidligere på ugen gav Bitcoin positive kommentarer, har flere centralbanker nu meldt sig på banen og direkte advaret mod Bitcoin.

Kina situationen
For to dage siden, gav Kinas centralbank en besked til alle financielle institutioner i Kina, at de ikke længere må handle med Bitcoin, i en pressemedelelse som kan ses her. Kort sagt siger centralbanken at ” Bitcoin er ikke en valuta med “virkelige betydning”, og at dets juridiske status var forskellig fra andre valutaer.”

Den kinesiske centralbank sagde, at mens Kinas finansielle system er i øjeblikket ikke i fare fra Bitcoin handel, bærer den digitale valuta uacceptable risici, herunder fremme et handelsmiljø af overdreven spekulation og truslen om kriminel udnyttelse. (redaktion oversat: De føler sig truet af noget de ikke kan kontrollere).

Nyhederne gjorde at Bitcoin på forskellige Kinesiske børser faldt over 300$ på mindre end et døgn, men har sidenhen justeret sig tilbage til de 1000$ per Bitcoin. Med over 2 millioner Bitcoins handlet i Kina, er det verdens største marked for Bitcoin, og har meget at sige på prisen. På trods af at banken denne gang gik efter Bitcoin, blev der ikke nævnt noget om at fryse Bitcoin som betalingsmiddel eller gøre det ulovligt.

Frankrigs centralbank i fordhold til Bitcoin
Ligesom Kina, er Frankrigs centralbank kommet på banen og har advaret mod Bitcoin. Påstanden er at Bitcoin er en farlig investering og at prisen svinger for meget til at man burde investere i det. Frankrigs centralbank advarer også mod at Bitcoin næsten er anonymt og at det kan bruges til hvidvask og selvfølgelig også terror (det ironiske er at centralbanken advarer dens borgere imod at bruge en valuta som har egenskaber centralbanken ikke selv kan give).

I samme stil som Kina, var der advarsler mod at spekulere i Bitcoin, grundet dens ukendte og volatile natur, men gjorde opmærksom på at de ikke føler sig truet (endnu). Det mest interessante ved Frankrigs centralbanks udtalelse var dog at de sagde man ikke kunne føle sig sikker i at handle sine Bitcoins til Euro. Hvorfor dette blev nævnt vides på nuværende tidspunkt ikke, men EUs centralbank har endnu ikke erkleret Bitcoin ulovligt. Sker dette ender Bitcoin nok med at blive endnu mere populært.

Syd Koreas holdning til Bitcoin
I Syd Korea har udtalelsen ikke været mod brugen af Bitcoin, faktisk har Bank of Korea udtalt de spekulere på hvordan man skal åbne op for masserne til Bitcoin. Det er også kun fordi Bitcoin har taget længere om at sprede sig til Syd Korea, og blev først nævnt meget i lokale Syd Koreanske medier efter at Kinas centralbank udtalte sig negativt om det.

Alt i alt er Bitcoin ikke særlig brugt i mange lande, og kan sammenlignes med Danmark, hvor kun nogle få nyopstartet virksomheder og entrepenører tager imod valutaen, samt at der er handelsplatformer som tillader veksling til og fra lokale valuer og Bitcoin. Som sådan er Bitcoin langt fra brugt af så mange i verden som man ført tror når man læser om det, sikkert færer end hvad der er af Bitcoin artikler.

Tilgengæld har det en meget stærk indvirkning på centralbanker og den etableret financielle sektor, fordi Bitcoin kan noget intet andet valuta, råvare eller vekslingsmiddel gøre, netop at give individer ens adgang til penge, handel, gebyrer og sikring af formue uden nogen form for tredjeparts indblanding.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *