Goldman Sachs slår ned på Bitcoin men taler positivt om teknologien

En ny Goldman Sachs rapport om digitale valutaer har konstateret, at mens Bitcoin er ikke en praktisk valuta, kunne dens underliggende teknologi holde lovende udviklingsmæssige fordele til den etableret bank industri.

En rapport med titlen “All About Bitcoin”, synes at have været udarbejdet for nylig, og det er muligt Goldman Sachs bestilt det efter den meget omtalte Mt. GOx kollaps.

Rapporten skitserer de grundlæggende specifikationer ved Bitcoin, og citerer Bitcoins fortrin og mangler, bakket op af udsagn fra kritikere og tilhængere.

De største vanskeligheder i Bitcoin, ifølge Goldman Dominic Wilson og Jose Ursua omfatter den opfattelse, at det ikke er et meget god lager af værdi, hvilket vil udgøre en væsentlig vejspærring til dets vedtagelse som et medium for ud
uveksling.

Desuden mener Jeff Curie som er leder af Goldman Sachs råvarer afdeling, at Bitcoin attributter gør det til en handelsvare snarere end en valuta.

Men Goldman Sachs, IT Service aktieanalytiker Roman Leal, vurderer, at brugen af ​​Bitcoin kunne spare op til $ 200 milliarder om året, baseret på den nuværende handelsvolume.

Han advarer også, at direkte sammenligninger af forskellige omkostninger kan være misvisende, da Bitcoins omkostningsfordel kunne formindskes, hvis “konventionelle spillere” er tvunget til at konkurrere.

Hans bekymring deles af sikkerheds-specialister og forskere. Forbedring af sikkerhed vil tilføje flere udgifter og at fastholde blokk kæden kan blive meget dyrere og krævende. Currie påpeger, at størrelsen af blokken kæden er steget til 15 GB fra 10GB i seks måneder. Dette skyldes at der er kommet langt flere transaktioenr i Bitcoin netværket som bliver “stemplet” ind i blok kæden.

Goldman Sachs marked forsker Dominic Wilson og Jose Ursua påpegede de vigtigste måder Bitcoin adskiller sig fra standard fiat valutaer, og hvorfor de ikke mener Bitcoin er en »valuta« i ordets egentlige betydning af ordet.

Men Wilson og Ursua påpeger også, at Bitcoin viser sig mere lovende i form af dens betalinger teknologi end som en stabil værdiopbevaringsmiddel, hvilket er hvad mange Bitcoin iværksættere har sagt hele tiden. Forskerne konkluderede, at Bitcoin kunne have en betydelig indvirkning i form af innovation på betalinger teknologi, og det kan tvinge de eksisterende spillere til at tilpasse sig til det eller indvælge det.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *