Hvad det vil sige at lave Bitcoin mining

En af begreberne inden for Bitcoin kaldes Bitcoin mining, og er dækket på vores hjemmeside her. Men for at gøre et ofte misforstået emne lidt simplere at forstå har vi lavet endnu en artikel om emnet.

Du har måske hørt udtrykket hashing eller SHA-256. Det er en del af Bitcoin mining proceduren og er en teknologisk reference til arbejde som en computer processor gør.

For at afgøre, hvilken blok af transaktioner bliver de næste som bliver en del af Bitcoin blok kæden afholdes en slags konkurrence mellem minearbejderne(de computer processorer som laver Bitcoin mining).

De får alle tildelt en “gåde” at løse, hvilken ikke kan løses logisk – der skal gættes frem til svaret på “gåden”.

Forestil dig, at du er en Bitcoin minearbejder, og at hver gang du ønsker at indtaste din blok i blok kæden og få en belønning, bliver du tildelt et lås med en kombination du skal gætte.

Lad os nu sige, at din computerkraft eller hash / er antallet af kombinationer, du kan gætte per sekundt. Så jo mere computerkraft du har til rådighed ud af den samlede mænge (dvs din procentdel) jo hurtigere vil du kunne gætte kombinationen.

Idet Bitcoin netværket ønsker at holde tiden mellem blokkene skabt i blok kæden, konstant, vil der som flere minearbejdere/computerkraft tilføjes til netværket, blive sværere at gætte kombinationen for den enkelte. Som flere og flere mennesker forsøger at gætte kombinationen vil flere låse blive tildelt den samlede mængde af folk som prøver at løse kombinationen. Dette er for at bibeholde den konstante blok skabelse tidsmæssigt.

En hash er bare en metode, der bruges til at gætte kombinationen til låsen. Det gøres ved at tage et tilfældig stort tal og lave den om til et mindre tilfældigt tal. Lad os sige, at hver gang du gætter låsens kombination ville du tilfældigt vælge en lang række og tage de første, midterste og sidste numre fra den. Hvis dette ikke virker, vil du tilfældigt vælge et andet stort antal og gætte igen.

Det er selvfølgelig lang fra så simpelt, men ideen er, at du beslutter dig for en bestemt metode til at udføre en bestemt handling for at gætte dig frem til en løsning, indtil du får svaret.

SHA-256 eller “secure hash algorithm 256”, er bare en bestemt måde at hashe på.

Det er desværre ikke muligt at forklare dette nærmere da det bygger på kryptografi og krypteringsmetoder udvikler af matematikere. Hvilken også betyder at formlen som matematikkerne er kommet op med til at kryptere data ikke har en løsning, men kræver man prøver alle kombinationer for at opnå den bedste løsning. Til alle som vil lære mere om SHA256 er der nogle udmærket artikler på Wikipedia. Læs om SHA2 algoritmen her og om kryptering her.

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “Hvad det vil sige at lave Bitcoin mining

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *