Hvad er Bitcoin

For en hurtig og kort forklaring på hvad Bitcoin er, se venligst videoen nedenfor. For en mere udførlig introduktion til Bitcoin se venligst her. Hvis du skal have en teknisk forklaring på hvorfor Bitcoin virker, og hvordan det virker skal du klikke her (bemærk dette er teknologisk meget tungt at læse). Du kan også hoppe ind på vores ofte stillet spørgsmål lige her

Bitcoin som penge

Bitcoin er siden 2009 brugt som betalingsmiddel for services og varer, og kan benyttes i stedet for nationalt udstedte valutaer. Fordelen ved at bruge en valuta som Bitcoin er at det ikke behøver gå igennem en tredje part, som feks en bank, og giver dermed forbruger og forhandler en direkte måde at overføre værdi på. I samme måde som en forbruger og forhandler kan kommunikere over email, erstatter Bitcoin behovet for en bank eller et centralt styret kredit kort system, som typisk tager gebyrer og gør proceduren for handel mere komplekst end det burde være.

Opbevaring af Bitcoin

I forhold til guld, sølv eller nationalt udstedte valutaer, er Bitcoin den perfekte valuta at opbevare. Det er både billigt og mere sikkert. Guld er både tungt, fylder meget og koster penge at verificere hvis man ønsker at sælge igen. Bitcoin kan opbevares på en harddisk, cd, usb stik eller andet digitalt medie. Bitcoin kan opbevares som kode på et stykke papir, eller huskes på ved at man har en tekst streng som kan generere ens Bitcoin hvis man taster det ind i et program som modtager disse typer tekst strenge. Kort sagt kan det siges at man kan opbevare, verificere og overføre Bitcoin langt lettere end både guld, nationalt udstedet valutaer eller andre værdier, da intet undtaget end Bitcoin kan eksistere som ren digitalt værdi.

Investering i Bitcoin

Investering i Bitcoin har vist sig at være pålideligt og en sikker måde at opbevare sine værdier på. Da værdien på en Bitcoin er bundet på ren udbud og efterspørgsel, og efterspørgsel har været stigende siden slutningen af 2014, er Bitcoin ikke blot steget, men har været den valuta i verden som er steget mest.

Bitcoin som protokol

Bitcoin bliver ofte kaldt en ny type protokol, i samme omfang som den kendte SMTP email protokol bliver brugt til at sende email beskeder med. Vi kalder det en protokol, fordi rammen omkring Bitcoin er med til at definere funktioner for overførsler af digitalt data, som ikke kan kopieres eller slettes. Vi ender dermed med en protokol, en struktur, som kan bruges til at bevise at data, under specielle omstændigheder kan anses for at være unikt. Vi har derfor Bitcoin som et protokol, som medfører vi kan overføre Bitcoin, data, som genstand for værdi.

Bitcoin i fremtiden

Bitcoin har en interessant fremtid, idet den kontinuerligt bliver udviklet med nye funktioner. Da Bitcoins kildekode er open source, kan alle og enhver byde ind med funktioner på hvad fremtiden af Bitcoin skal indeholde. Det kræver selvfølgelig at der er enighed af alle som downloader Bitcoin klienten at de ændringer man ønsker tilføjet kan accepteres.

Bitcoin er ved at udvikle sig til mere end blot penge, og visse funktioner som er på under udvikling i 2016, kan være med til at lave Bitcoin om til et system som andre systemer kan gøre brug af. Der er bla. ændringer på vej som medfører at Bitcoins kan bruges til at bygge avanceret finansielle produkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *