IMF og Verdensbanken diskuterer Bitcoin

Den årlige Internationale Valutafond (IMF) og Verdensbankens (WB) møde blev afholdt i Washington, DC, i weekenden og især Bitcoin og dets underliggende teknologi blev bragt op til diskussion.

Mens nogle af deltagerne sammenlignede den digitale valuta til esperanto (RED: et sprog som aldrig blev til en realitet, og en mærkelig, hvis ikke elendig sammenligning) – en god idé, der måske ikke lever op til sit potentiale – kritiserede andre det som en dårlig værdiopbevaringsmiddel, ifølge en rapport fra mexicanske bank, Banorte.

I det hele taget er der efterhånden ingen tvivl om at Bitcoin er begyndt at blive taget alvorlig af den finansielle branche.

Der var rigeligt med plads til at tude, hvor banker som Banorte, bemærker, at de finansielle institutioner er nødt til at beskæftige sig med mere og mere med restriktive reguleringer, mens de på samme tid, har brug for at tackle nye og banebrydende teknologier, herunder digitale valutaer.

Før det årlige møde, var Jamie Dimon, direktør for JP Morgan Chase, en af verdens største banker ude og udtale at: Bitcoin udviklere og Bitcoin branchen “prøver at spise vores frokost. En udtalelse som de fleste på det årlige møde med IMF og Verdensbanken delte.

Generelt var der på mødet anstrengelser for at finde ud af hvordan Bitcoin skal takles, om det overhoved kan takles, og om “festen” for bankerne var ved at lakke mod enden. Der var nogle positive diskussioner, hvor man bla. diskuterede om Bitcoins underliggende teknologi, blok-kæden, kan integreres i bank regi, men umiddelbart var desperationen alt-overskyggende.

Er det starten på slutningen for bankerne? Er der ikke behov for banker og centralbanker længere? Vi følger bankernes desperate kamp på Bitcoinpenge og opdatere vores læsere så snart der er flere nyheder.

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “IMF og Verdensbanken diskuterer Bitcoin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *