IMF ønsker kontrol med Bitcoin

Den Internationale Valutafond, også kendt som Den Internationale Monetære Fond, eller IMF har direkte udtalt sig om Bitcoin. IMF ønsker kontrol med Bitcoin og kan kun få dette ved at få lov af medlemdsstaterne til at købe Bitcoins og/eller prøve at destabiliser Bitcoin prisen.

Udgangspunktet for IMF er at Bitcoin er en trudsel mod IMF og dens regulative styring af det globale finanssystem. IMF ønsker derfor at forstå hvordan den kan få lov til at regulere, eller tage kontrol med Bitcoin. Helt præcist er IMF bange for at miste kontrollen, idet Bitcoin er et modspil som ikke er kontrolleret af en bestemt enhed, men derimod decentralt.

Hvis Bitcoin vokser er det en krise for IMF’s monopol på penge markedet (IMF er kendt for at ødelægge økonomier, specielt i Syd Amerika, efter at have lånt penge til lande som de pålægger store renter og dermed kører konkurs, eller helt devaluere et bestemt lands valuta). Bitcoin kan ikke manipuleres på samme måde, og penge kan ikke printes ud af den blå luft, som central banker og IMF plejer, når der opstår økonomiske situationer i forhold til at devaluere en valuta.

IMF udtaler følgende (oversat på Dansk).

“Der er imidlertid to måder at optage Bitcoin i IMFs regime. Den første mulighed er at give IMF indirekte kontrol over Bitcoin ved at udvide fortolkningen af ​​en allerede eksisterende bestemmelse i IMF. Denne tilgang kræver den mindste mængde af forandringer og efterlader den overordnede IMF rammer det meste intakt. Den anden mulighed er at give IMF et mere direkte kontrol over Bitcoin ved at give Bitcoin, og andre digitale valutaer kvasi-medlemsstatus. Denne mere radikale tilgang ville kræve og ændring af overenskomsten og vil fundamentalt ændre de eksisterende rammer opfattelse af en ikke-statslig aktør rolle i IMF. ”

Dette kan selvfølgelig også betyde at IMF har rådgivet sig med teknologiske eksperterm og har fået at vide Bitcoin er ude af kontrol, teknisk mæssigt, og kan kun manipuleres ved at blive en reserve valuta, måske reserve valutaen.

Uanset hvad IMF afgør er dette uden tvivl den mest seriøse debat som den gamle bank garde har udtalt i henhold til Bitcoin. At en teknologisk skabt valuta som kun har eksisteret i 5 år, er decentralt og for blot nogle år siden blev kigget på som matador penge, nu er oppe og vende i IMF siger lidt om Bitcoin.

Den originale udgivelse på Engelsk kan ses her

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *