Islands nationale valuta kan blive baseret på Bitcoins kryptografiske teknologi

Island kan blive det første land i verden til at erstatte centralbank reguleret valuta med krypto valuta, som er baseret på Bitcoin teknologi!

Island økonomiske parlamentariske udvalg har afholdt en formel diskussion om Auroracoin i lukket møde den 14. marts. Auroracoin kan blive Islands fortrukne krypto valuta, som kode mæssigt er en arveart af en anden kendt alternativ Bitcoin kryptovaluta, nemlig Litecoin. Litecoin har fungeret som sølv standarden til Bitcoin, og er historisk blevet handlet til 1/10 af Bitcoins værdi.

Nu har en udvikler fra Island, sat sin egen kryto valuta igang, og har kaldt den Auroracoin. Auroracoin har oplevet en bemærkelsesværdig stigning i popularitet som et alternativ til Bitcoin, og har enda passerer Litecoin i markedsværdi i begyndelsen af ​​Marts for en kort periode. Den er i øjeblikket nummer fire, for digitale valutaer i markedsværdi.

Auroracoin skabere planlægger at distribuere den digital valuta til alle Islændinge i landet. Distributionen finder sted den 25 marts, 2014. En nationalt id-database, der er oprettet af regeringen, vil blive anvendt til dette formål. Selv om den grundige registrering af hele islandske nation i én database er “uheldigt”, skabes der muligheder for at nå en stor del af befolkningen gennem forskellige midler. Omkring 330.000 islændinge vil have mulighed for få 31,8 Auroracoins hver, i år.

Regerings svar i Island
Kun politikere og centralbanker deltog efter sigende på mødet Parlamentet og repræsentanter for den digitale valuta blev mærkbart fraværende. Baldur Friggjar Óðinsson, udtalte til en kendt Bitcoin hjemmeside at udvalget ikke kontaktede ham eller nogen andre involveret i krypto valutaer så vidt han vidste.

Den Islandske avis Mbl.is har publiceret en historie om mødet i parlamentet her og en Engelsk version kan læses her.

Bitcoin har dagligt siden sent sidste år, flere gange været nævnt som en potentiel afløser for central bank reguleret og udstede valutaer. Islands formand i udvalget for økonomi og udenrigshandel hedder Frosti Sigurjónsson og sidder i det regerende parti.

Sigurjónsson har bedt centralbanken og finanstilsynet om at udstede advarsler om kryptovalutaer såsom Auroracoin og Bitcoin, ifølge Óðinsson.

Óðinsson siger at Sigurjónsson “er en trofast og vokal fjende af Bitcoin, Auroracoin og andre kryptografisk baseret valutaer.

Befolkningen
Formålet med at give pre-mined Auroracoin til Islændinge er i særdeleshed er at opbygge et fællesskab omkring den digitale valuta.

En anden indsats, kaldet Scotcoin arbejder på en lignende indsats. Scotcoin giver alle i Skotland over en alder af 18 år mulighed for at få Scotcoin. Med 980 millioner pre-mined Scotscoins til Skotlands befolkning på 3,5 millioner, ville hver person modtager 280 Scotcoins.

Halvtreds procent af Auroracoins samlede 10.619.651 enheder i cirkulation er reserveret til det Islandske samfund. Dette kan sandsynligvis føre til en Auroracoin pris op 45$ per enhed. Auroracoin bliver i øjeblikket handel til 21$.

Hvorvidt tiltaget lykkes og Islændinge bliver enige om at omgåes nationalbanken og bruge Auroracoin i stedet for den Islandske krona, som er udstedt af en central får vi at se efter d. 25 Marts. Vi følger udviklingen og holder Danmark opdateret. Lykkes det kan det være vi får en Danskecoin eller Danmarkcoin!

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *