Isle of Man kan blive Bitcoin paradis

Isle of Man, kendt for bla. at være skattely for mange virksomheder, kan blive det næste sted for Bitcoin virksomheder at operere i fred og ro fra skattemyndigheder, og diverse finanstilsyn som ønsker at slå ned på Bitcoin virksomheder, ved at tvinge dem til bestemte reguleringer.

Onsdag d. 26 Marts fik Finanstilsynet fra Isle of Man, til at reagere på en juridisk udtalelse skrevet til Canadiske kunder, af en skribent fra en Bitcoin hjemmeside, at Bitcoin børser, frit kan operere i Isle of Man, uden behov for at registrere sig hos de lokale myndigheder.

FSC bekræftede, at hverken klasse 2 i regulerede aktiviteter bestående af, investeringsvirksomhed, eller klasse 8 som dækker pengeoverførselstjenester, dækkes af Bitcoin aktiviteter.

FSC udtaler yderligere: “Det er muligt, at lovgivningen kunne ændres i fremtiden til at bringe de foreslåede aktiviteter inden for regulerede aktivitet og / eller for at underligge aktiviteten under AML-koden og dermed gøre det gældende at registrere sig.

Det er derfor vigtigt, at hvis kunden udøver sin interesse for at drive virksomhed fra Isle of Man, at det holder sig ajour med relevante lovændringer og fortsat rede for disse mulige eventualiteter.

Bitcoin land?

Mens ideen om at drive en digital børs inden for lovgivningsmæssige rammer udstedt af FSC kunne betragtes som en uvelkommen nyhed af flere aktører, overvejer etableret spillere stadig Isle of Man for en god Bitcoin base.

Dette ville åbne dørene til mindst to specialiserede banker, der er klar til at tilbyde faciliteter til regulerede enheder, men ikke til licensfri virksomheder.

Det er dog sandsynligt, at FSC ønsker tid til at øge sin forståelse af Bitcoin og sætte passende mekanismer og uddannelse af personale igang, før der træffes yderligere beslutninger om regulering.

Isle of Man er meget attraktivt, ikke mindst på grund af sin lave skatteordning, hvor hjemmehørende personer beskattes med 20% til et maksimum på £ 120.000 om året, mens virksomhederne betaler ikke selskabsskat.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *