Kinas centralbank udtaler sig positivt om Bitcoin

Yi Gang stedfortrædende guvernør for Folkets Bank i Kina og direktør for Statsforvaltningen af Foreign Exchange, talte ved et økonomisk forum på onsdag. Yi Gan sagde, at det ville være umuligt for Kinas centralbank at anerkende Bitcoin som en legitim finansielt instrument i den nærmeste fremtid. Men, Yi Gang tilføjede, at folk er frie til at deltage i Bitcoin markedet, og han personligt ville vedtage en langsigtet perspektiv på valutaen.

Udtalelsen kommer i løbet af en uges bemærkelsesværdig turbulens på Kinas talrige Bitcoin børser. På BTC China, verdens største børs platform til Bitcoin handel, steg værdien af ​​en Bitcoin mere end det dobbelte, fra omkring 3.000 Yuan, eller omkring DKK 3000, i Søndags til næsten 7.000 Yuan i Tirsdags. Ved middagstid Onsdag var prisen tilbage under 4.000 Yuan, og i Fredags ​​lå prisen omkring 5.000 Yuan.

Både Bitcoins decentrale natur, samt dens casino agtig pris udvikling, har meget at sige på hvordan lande som Kina har tænkt sig at regulere, kontrollere og stille sig i forhold til. Prisen er dog uden tvivl steget enormt, efter myndighederne holdte en høring om Bitcoins, og var overraskende positive for at bibeholde Bitcoin relaterede selskaber i USA.

Selvom Yi Gangs bemærkninger var af den mest direkte karakter i form af regerings erklæring til dato, er hans ord langt fra overbevisende. Men så længe han ikke har tænkt sig at stoppe Kineserne med at handle i valutaen, kan det ses som at Kina på lige fod med USA ikke stopper folk fra at eje valutaen.

Underligt nok, har Kina et meget stærkt greb om deres valuta, Remimbien, og har historisk slået ned på alt som kan ligne en trussel. Men i disse tider ligner det at hele verden, mere eller mindre har Bitcoin feber og tager imod det uanset hvad deres tidligere holdninger har været.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *