Komplekse transaktioner kan bliver standard i Bitcoin

For blot en time siden, var Gavin Andressen, Bitcoins top programmør, på Twitter med en nyhed omkring komplekse transaktioner. Kort sagt har han skrevet og udgivet reference kildekode som tillader Bitcoin miners at inkludere komplekse transaktioner. Hvad betyder dette så?

Komplekse Transaktioner Forklaret

Komplekse transaktioner bliver kaldt, pay-to-script-hash (P2SH), og giver mulighed for at gøre brug af Bitcoin teknologi i en omfang vi indtil videre kun har været i stand til at drømme om.

P2SH er en ny type Bitcoin adresse, der blev indført som en del af Bitcoin “Improvement Proposal 16 (BIP 16)” i begyndelsen af ​​2012. P2SH adresser kan sikres ved mere komplekse algoritmer end traditionelle Bitcoin adresser.

Formålet med P2SH transaktioner er at flytte ansvaret for for betingelserne af en transaktion fra afsenderen til modtageren. Fordelen er at tillade en afsender at finansiere en vilkårlig transaktion, uanset hvor kompliceret, ved hjælp af en fast længde 20-byte hash, der er kort nok, til at scanne fra en QR-kode eller let kopieres og indsættes.

Det betyder at person A kan sende Bitcoin transaktioner til person B, med betingelser inkluderet. Hvad Gavin Andressen har gjort, er at give miners mulighed for at implementere relay reglerne som skrevet på Github, og give dem mulighed for at begyndte at inkludere disse transaktioner i større omfang. Indtil videre er det kun mining puljen kendt som Eligius der havde implementeret deres egne regler for clearing af komplekse transaktioner.

Komplekse Bitcoin Transaktions Eksempler

Der findes 3 forskellige transaktions typer, eller modeller som Bitcoin netværket kan gøre brug af. Dette ses på billedet for neden.

bitcoin-wallet-typer

P2SH wallet typen giver mulighed for at lave mange forkellige måder at sikrer, eller distribuere Bitcoin netværket på. Idet modtager er ansvarlig for at forstå en transaktion (modtager er i dette tilfælde den service eller wallet type som bliver brugt), er det muligt at lave banker, som deler de sikrer nøgler med brugeren.

En situation kunne være, en Dansk Bitcoin bank, som modtager penge på vegne af dens kunder.

Bitcoin Banken modtager kun transaktioner, som er P2SH kompatible, dvs. de feks bruger en clearings bank i USA til at modtage denne type transaktioner.

Efter den Danske Bitcoin bank modtager Bitcoins, bliver disse Bitcoins overført til kundernes konti. Kunderne har nu mulighed for at sende Bitcoins inden for et “lukket” netværk, feks. Danmark, og behøver ikke at frygte at deres Bitcoins forsvinder eller at den Danske Bitcoin bank kan miste dem, da den Danske Bitcoin bank ikke har adgang til alle nøgler for at sende pengene ud af landet/det lukkede netværk.

En helt anden mulighed kunne være lån, hvor man har fuld garanti for at pengene som bliver givet i form af et lån overholder visse betingelser. Feks at de kun kan bruges til at købe en bil, eller at de kun kan bruges under bestemte forhold.

En tredje ting er ejerskab. Man kan ved at dele en transaktion op i flere dele, give både børs mægler og ejer adgang til en præ-defineret værdi, som kun kan flytte sig hvis ejer giver mægler lov.

Kort sagt er P2SH transaktioner meget dynamiske og kun den måde afsender skriver transaktionen på, og den måde modtager vælger at behandle den, sætter grænserne. Mere information til P2SH transaktioner kan læses her eller her eller her

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “Komplekse transaktioner kan bliver standard i Bitcoin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *