Med Bitcoin er der ingen negative renter

Du har sikkert hørt om negative renter, men hvad betyder det egentlig for dig som forbruger, og hvordan kan Bitcoin gøre en forskel. Vi giver et overblik på endnu en måde Bitcoin kan sikrer dine penge i forhold til at have dem stående i en bank.

Negativ rente betyder at man skal betale en procentuelt gebyr for at have penge stående i banken. I øjeblikket er renten i Danmark negativ, men bliver dog betalt af bankerne, og ikke forbrugerne. Renten er i øjeblikket på 0.75% for at have penge stående i banken.

Det betyder du betaler DKK 7,5 for hver DKK 1000 stående på kontoen, hvis bankerne vælger at lade kunderne betale for den negative rentesats.

Det bliver tilgengæld billigere at låne penge, da man omvendt får 0.05% for at låne, hvilken oversat betyder man får 50 øre for hver DKK 1000 man låner.

Hvis indskudsrenten bliver pålagt bank kunderne og den samtidig stiger, kan det bliver rigtigt dyrt at have penge stående i banken. Der er samtidig planer om at fjerne kontanter på langt sigt, og tvinge folk til kun at have penge stående digitalt på deres konti.

Nationalbanken vælger at gøre dette for at tvinge folk til at bruge deres penge, og dermed skabe vækst.

Kigger vi på en fremtid hvor kontanter ikke længere eksistere og renten går op, kan man derfor kun vælge at tabe penge ved at have dem stående i banken, eller omveksle til Bitcoin.

Hvad Bitcoin giver dig er digitalt adgang til penge, som ikke kan styres af rentesatsen Nationalbanken vælger at sætte, eller for den sags skyld enhver rente. Ligesom med guld, er Bitcoin en fornuftig investering hvis man vil sikrer sin penge, og sikrer sig imod statslig konfiskation.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *