Nationalbanken i Barbados holder Bitcoins i deres portefølje

Nationalbanker verden over, inklusivt Danmarks Nationalbank holder forskellige valutaer i deres portefølje. Ved at købe udenlandsk valuta, kan Nationalbanken sikrer sin egen valuta mod for meget spekulation og samtidig have nok udenlandsk valuta til rådighed i en eventuel krise situation.

Men nu er Bitcoin kommet på kortet, og hvor den adskiller sig markant fra andre valutaer er at den ikke bliver printet i uendelige mængder af en central myndighed, som kunne gøre Bitcoin lige så attraktivt at holde som reserve valuta, som guld i øjeblikket bliver holdt.

Barbados, et lille land i Caribien, er blev rådet til at købe Bitcoin som svar på at sikrer deres egen interne økonomi. Barbados er et relativt fattigt land, med kun 4 milliarder dollar som reserve valuta, og har primært turisme som indtægt.

Men en inflation på 6.1% årligt, kan en relativ lille investering af Bitcoin gøre en kæmpe forskel på hvordan landets økonomiske fremtid kunne se ud. Generelt er lande i Caribien og Syd Amerika utroligt økonomisk ustabile, i forhold til deres egen valuta, og Bitcoin bliver ofte forslået som reserve valuta til netop disse lande.

Der har dog aldrig været rådgivere som direkte er gået til pressen og har udtalt at en central bank direkte skulle holde Bitcoin som reserve valuta, en trend som kunne vise sig at være lukrativt for central banker. Hvorvidt om Barbados eller en anden lille ø skulle vælge at holde dele af deres portefølje som valuta, er det en indikation om at Bitcoin meget snart kan vise sig at være en god investering for investorer.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *