NETS skandalen kunne ikke ske i en Bitcoin baseret økonomi

Som et centralt monetært system, er NETS håbløst bagud på både teknologi, som vi så med deres håndtering af Heartbleed situationen, og endnu engang har NETS fejlet i at sikrer sine kunders data, blot fordi en udvkiler eller tekniker havde adgang til kredit kort data. Se og Hør skandalen kunne ikke lade sig gøre med Bitcoin som pengesystem.

NETS har centraliseret alle systemer samt data, og kan tilgåes af udviklere hos NETS. Hvad NETS åbenbart ikke har taget forbehold for, er misbrug af information som disse individer har fået adgang til. Systemet, NETS, er simpelthen ikke bygget til at kunne fungere fri for intern misbrug, specielt mibrug af teknikere og programmører som har behov for adgang.

At en enkelt individ kan tilgå følsomt data viser os endnu engang at hele det financielle system ikke længere lever op til hvordan vores verden er skruet sammen. Ikke nok med at NETS ikke kan håndtere simple transaktioner kan ske samme dag som de bliver lavet, og ikke kan garantere sig fri for at deres systemer er sikret mod hacker angreb, ser vi nu også hvordan interne medarbejdere hos NETS kan downloade alt data, og frit sælge det til højstbydende.

Bitcoin som pengesystem

Havde vi derimod Bitcoin, som pengesystem, havde skandalen aldrig ramt. På trods af at alle Bitcoin transaktioner er offentlige og deles mellem alle som bruger Bitcoin, er det umuligt at sige hvilken Bitcoin transaktion en bestemt bruger er ansvarlig for.

Bitcoin giver dens brugere mulighed for at oprette uendelige antal konti (Bitcoin adresser man kan modtage og sende igennem), og giver dermed komplet anonymitet for hvordan en bruger kan blive sporet. Hvis man ønsker anonymitet når man bruger sine penge, er Bitcoin det fortrukne medie.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *