New York vil regulere Bitcoin

New York er den første by i USA til at komme med et bud på hvordan man kan regulere Bitcoin virksomheder. Forslaget er blevet mødt med stor skepsis fra Bitcoin industrien og kalder reglerne drakoniske. Føderale myndigheder som IRS og FinCEN har udgivet en vejledning om, hvordan de mener, at bankhemmeligheds loven gælder for Bitcoin virksomheder.

Den 17. Juli offentliggjorde New Yorks Department of Financial Services (NYDFS)  sin længe ventede forslag til en “BitLicense”. En 40-siders dokument gav et overordnet indtryk for, hvordan Bitcoin virksomheder burde reguleres i New York. Indtil en endelig version er udarbejded, er dette dokument alene et forslag, og har ikke et retsmæssigt konsekvens.

Før det kan ske, vil NYDFS “officielt” offentliggøre artiklen 23 Juli, på hvilket tidspunkt medlemmer af offentligheden vil have 45 dage til at sende officielle kommentar til NYDFS som skal betragtes i sin endelige format. Når det sker, vil USA have sin første digital valuta-specifik lov.

Hvem skal ansøge om en licens?

Kort sagt, alle!

 • Virsomheder og private som konverterer digitale valutaer til regeringens reguleret valutaer eller en anden digital valuta
 • Virsomheder og private som foretager transaktioner af digitalt valuta
 • Virsomheder og private som modtager digitalt valuta
 • Virsomheder og private som sikrer digitalt valuta
 • Virsomheder og private som tilbyder services med digitalt valuta

Det betyder samtidigt at enhver fra New York, som bor i New York, midlertidigt eller fast, eller arbejder i New York skal ansøge om en BitLicens, hvis de har at gøre med Bitcoins eller andre digitale valutaer. Det betyder også at alle selskaber eller private som har kunder eller klienter fra New York, og yder Bitcoin og/eller andre digitale valuta ydelser til disse, skal ansøge om en BitLicens.

Hvis en Dansk virksomhed sælger eller køber Bitcoins med en person som har adresse i New York, skal den Danske virksomhed lade sig registrere i New York.

Hvis man først lader sig registrere og får en BitLicens, kræves det man tager stilling til følgende for hver eneste transaktion:

 • Beløbets størrelse
 • Gebyrets størrelse hvor der måtte være et gebyr
 • Betalings instruktioner
 • Navn på alle som er involveret i transaktionen
 • Adresse på alle som er involveret i transaktionen
 • Tidspunktet på hvornår transaktionen blev lavet
 • Et stadig ubestemt beløb som sikkerhed hos myndighederne i depositum

Alt dette data skal yderligere gemmes i 10 år, og det er samtidig ulovligt at tilbyde lån fra en samlet deponering. Bankdrift, på trods af Bitcoin beholdning forbliver ulovligt, og det er kun lovligt at holde deponering rente og gebbyrfrit.

Det mest ekstreme er dog at en virksomhed som lader sig registrere ikke må investere sine egne penge i andet end: Statsobligationer, fonde og forsikret depot certifikater. Dvs. en Bitcoin virksomheder registreret i New York, ikke har lov til at investere egne penge frit, eller investere i selve Bitcoin. Foruden dette skal en virksomhed indberette sit årsregnskab til NYDFS kvartalsvist og reviderede regnskaber årligt.

Forståeligt nok er der et ramaskrig i Bitcoin industrien at New York mere eller mindre har reguleret Bitcoin virksomheder ud af byen og gjort det umuligt for nyopstartet virksomeheder at drive en sund forretning som ikke koster millioner at starte.

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “New York vil regulere Bitcoin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *