Ny Bitcoin tegnebog til iOs brugere

Efter Apple begyndte at tillade Bitcoin Apps på deres App shop, er der endeligt begyndt at komme Bitcoin wallets til iPhone og iPad brugerne.

Breadwallet er en Bitcoin tegnebog til Apple iPhone og iPad og skiller sig ud fra andre Bitcoin wallets ved at være decentraliseret.

Hvor de fleste Bitcoin tegnebogs kloner bygger på en forbindelse til en lokal server, som typisk er de servere som styres af udviklerne, bygger Breadwallet på en såkaldt simplified payment verification’ (SPV) forbindelse til Bitcoin netværket, dvs. at den forbinder sig direkte til Bitcoin netværket, som vi ved er decentralt. En video demonstration af Breadwallet kan ses her.

Breadwallet er også en BIP32 HD eller »hierarkisk deterministisk ‘tegnebog, hvilket betyder alle brugernes Bitcoin adresser (offentlige og private) og saldo kan gendannes med et enkelt unikt kodeord. Forudsat at man kan huske kodeordet, vil brugernes tegnebøger aldrig skulle bruge sikkerhedskopier og kan gendannes på andre apparater, selvom originalen er gået tabt, hacket eller stjålet.

Under disse omstændigheder er Breadwallet den første iOS Bitcoin tegnebog som er decentraliseret. Android versionen af Hive tegnebogen er bygget af Mike Hearn, en af Bitcoins kerne udviklere, men denne eksistere ikke som en decentral version til iOS.

Hive gør dog bruge en lignende deterministisk træstruktur (BIP39) til Breadwallet, hvilket betyder backup sætninger fra hver app kan bruges på den anden.

Breadwallet kan downloades her.

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “Ny Bitcoin tegnebog til iOs brugere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *