Ruslands central bank udtaler sig positivt om Bitcoin

Ruslands central bank som tidligere har været kritisk overfor Bitcoin er begyndt at varme op til ideeen om en verden domineret af krypto valutaen, Bitcoin.

Ruslands central banks næstformand Georgy Luntovsky har sagt, at mens der har været tegn på, at Bitcoin bliver brugt til at betale for narkotika og våben i Rusland, vil det ikke forsøge at tage skrappe foranstaltninger mod dets anvendelse. Denne udtalelse står i stærk kontrast til tidligere kommentarer fra banken. Georgy Luntovsky siger yderligere: På dette tidspunkt, er vi nødt til at se, hvordan situationen udvikler sig med den slags valutaer. Disse instrumenter bør ikke afvises.

Luntovsky antydede, at hans organisation nu er ved at tage en “vent-og-se”-tilgang til Bitcoin regulering.

Bitcoin er især blevet godkendt af en række indflydelsesrige ledere i den russiske finansielle sektor, herunder German Gref, der fungerede som minister fra 2000 til 2007.

Gref leder i øjeblikket Sberbank, den tredjestørste bank i Europa, der ejes af Ruslands centrale bank. Han har sagt et direkte forbud af Bitcoin ville være en “kolossal fejltagelse”, og at Bitcoin bør undersøges og reguleres.

Med Rusland inde og snakke delvist positivt om Bitcoin er alle øjne rette mod Kina, som er den sidste store økonomiske magt der stadig aktivt går ind og blokere Bitcoin som financiel instrument.

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “Ruslands central bank udtaler sig positivt om Bitcoin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *