Sådan starter du med Bitcoin

Har du overvejet at investere i Bitcoin? Eller måske overvejer du at købe Bitcoin i stedet for guld, som både er besværligt at opbevare og gemme? Vi giver et indblik i hvordan du nemt og hurtigt kan få Bitcoin og hvordan du mest sikkert kan gemme dem.

Bitcoin kommer med løftet om at man er sin egen bank, hvilken betyder at man ikke har en tredjepart som kan råde over de finansielle midler. I en typisk bank er det banken som har ultimativ adgang til dine penge, mens du har råderetten over pengene så længe der ikke er grunde til at banken har frosset dig ud af midlerne.

Med Bitcoin er det omvendt. Der er ingen tredjepart som kan eller har adgang til midlerne. Bitcoin er baseret på kryptografi, som betyder at man skal bruge et sæt nøgler for at råde over midlerne. Dette kommer i form af en fil i Bicoin, og filen kan let kopieres fra en harddisk til en USB eller andet medie.

For at komme igang med Bitcoin skal man download et program, en digital pengepung. Dette kan gøres ved at klikke her.

Der er forskel på de forskellige punge, i forhold til hvordan man vælger at få adgang til ens Bitcoin. Der er online portaler, i stil med netbank, og der er punge som installeres som et stykke program på en lokal computer.

Fælles for alle de digitale punge er at de giver adgang til Bitcoin netværket, og dermed adgang til at man kan sende og modtage Bitcoins. Der kræves ingen dokumentation for at åbne eller installere et pengepungs program, da man reelt set kun kobler sig til et netværk som sender og modtager data, det vi kalder Bitcoin netværket.

Bitcoins bliver sendt til adresser og kan forkomne obskure, men ligner lidt IBAN numrer. Efter man har downloaded eller åbnet en konto på en online portal kan man lave uendelige Bitcoin adresser som andre folk kan sende til.

Det er vigtigt at forstå at de Bitcoins som bliver sendt til en adresse ikke ligger i adressen, men bliver peget over til den respektive adresse fra Bitcoin netværket. Det gør at man kan lave en fil ud af ens Bitcoin pung og importere/exportere filen fra en computer, online portal eller mobil telefon til ethvert andet medie.

Hvis man vælger at have en pung på ens computer er det vigtigt at huske man tager en backup som senere hen kan importeres hvis ens computer eller tablet eller mobil telefon går i stykker. Så længe man råder og de kryptografiske nøgler, som ligger inde i filen, råder man over de Bitcoins som peger på bestemte Bitcoin adresser.

Du kan læse meget mere omkring hvordan Bitcoin fungere på vores hjemmeside eller gå ind på Bitcoin.org og læs mere om hvordan du let kan komme igang.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *