Santander frygter Bitcoins kan overtage brug af kredit kort

Santander, en af de største banker i Spanien, frygter at Bitcoin kommer til at overtage betalinger, der i sidste ende vil overtage brugen af kredit kort.

I en rapport, der blev offentliggjort tidligere på ugen, af Santander Investment Securities, en underafdeling af Banco Santander, bliver der fokuseret på hvordan Bitcoins stigende popularitet kan ende med at fjerne formidlere af kredit kort løsninger fra markedet.

Mens banker er den traditionelle og almene måde hvorpå folk kan få sig et betalings kort, kan et system som Bitcoin, hvilken gør bankerne meningsløse at bruge, fjerne kredit kort markedet komplet.

Santander udtaler

Kort sagt, mener vi en fremtid med Bitcoin transaktioner med deres lave (eller ingen) omkostninger og gebyrer udgør en risiko for hele forretningsmodellen af kredit-og betalingskort selskaber. Indløserne såsom Cielo og udsteder banker (gennem interbankgebyrer) kunne potentielt lide mest, efter vores mening.

I bankernes evige jagt på en løsning til Bitcoins stigende popularitet, er bankerne i fællesskab begyndt at kigge på det som de kalder blockchain teknologien, hvilken de håber på vil redde deres branche. Hvad bankerne er i evig benægtelse af, er dog at man ikke kan kopiere et system som Bitcoin, hvilken giver alle og enhver fuld kontrol med deres finansielle midler, samt fuld kontrol over hvor meget man ønsker at overføre.

Med et pengesystem som Bitcoin er der intet behov for banker, idet alt konti kontrol, overførsler af penge og alt andet dag til dag finansielt aktivitet, klares af et system som bygger på mattematik og kryptografi.

I en fremtid med Bitcoin, er der absolut intet behov for hverken banker, eller mellemled som skal “hjælpe” med at overføre penge. Det kommer til at blive lige så simpelt at overføre en monæter værdi til hvem som helst i verden, som det er at sende en email.

Beløb af enhver størrelse, på under 1 sekund, sendt til hvem som helst, uden nogen gebyrer, som ikke kan trækkes tilbage, eller lukkes af tredje parts institut lyder som en verden hvor banker hverken kan tilbyde bedrer, eller overhoved have noget at formidle længere.

Se mere på Bitcoinpenge og læs om hvordan du kan starte med at bruge fremtiden valuta og pengesystem.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *