Schweiz forbundsråd og Kuwait bank blander sig i Bitcoin

Schweiz Forbundsrådet, nationens udøvende magt, udstedte en ny 25-siders rapport om digitale valutaer i går, der søgte at definere, hvordan det mener, specifikke Bitcoin virksomheder bør reguleres i henhold til gældende lov. Nyheden kommer som et resultat af en anmodning, af Schweiziske socialistparti medlem Jean Christophe Schwaab, som i September ansøgte om at få lavet en rapport af Forbundsrådet.

Forbundsrådet har evnen til at skabe ordinancer, men kun parlamentet er i stand til at lave lovgivning. Jean Christophe Schwaab udtaler at rapporten kun er en udtalelse fra regeringen, og ikke juridisk bindende.

Alligevel er den samlede klarhed, som rapporten belyser blevet rost af medlemmer af det lokale Bitcoin økosystem i Schweiz. Alexis Roussel, administrerende direktør for Schweiz-baserede digital valuta mægler SBEX, indikerede, at anbefalingerne vil gøre meget for at skabe stabilitet i regionens virksomheder. Rapporten samt flere kommentarer kan ses her

Kuwait Bank med på Bitcoin bølgen

Kuwait-baserede investerings bank og formue forvaltnings firma, Kuwait Financial Centre, også kendt som Markaz, har udgivet en ny rapport om Bitcoin hvori det indvarsler digitale valutaer som en forstyrrende teknologi, der kan hjælpe med at “antænde” regionens e-handels industri.

Titlen “Disruptive Technology: Bitcoins, Currency Reinvented?”, er en 20-siders rapport som giver en bred introduktion til Bitcoin, mens det fremhæver den mulighed, Bitcoin giver til investorer i Golfens Samarbejdsråd (GCC) og dets medlemslande som tæller Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater (UAE).

Markaz undersøger Bitcoins styrker og svagheder, de forskellige holdninger som globale lovgivere har udtalt sig om, og detaljerne i Mt. Gox’s sammenbrud, men dens samlede tekst er positiv skrevet for både Mellemøstens lokale Bitcoin operatører, og for den bredere digitale valuta industri.

Markaz bemærkede også, at Bitcoin kan være unikt egnet til behovene i Mellemøsten givet sin høje smartphone penetration, omkring 50% af alle mobiltelefoner er smartphones, og har en forholdsvist ung befolkning.

Investerings Muligheder vokser

Investorer i Nordamerika og Europa er i øjeblikket ved at få en bredere skare af muligheder for at investere i Bitcoin branchen. Markaz bemærkede dog, at GCC investorer har færre lokale muligheder og bliver nødt til at påtage sig mere risiko for at opnå en gevinst eller henvende sig til internationale tjenester.

Markaz konkluderede, at opstarts investering er det bedste, hvis der er regional mulighed for GCC investorer. Som sådan er det anført, at de interesserede skal henvende sig forsigtigt til nystartede virksomheder.

En af de mere interessante resultater i rapporten er konklusionen. Bitcoin kunne bruges til at hjælpe med at generere besparelser for olieeksportører. Industrien tegner sig i øjeblikket for 90% af GCC eksporten og 75% af de offentlige indtægter, ifølge Markaz, men også skal beskæftige sig med omkostningerne ved at modtage betalinger fra hele verden.

Konkret foreslår de at Bitcoin kunne bruges til at reducere clearings tiden for internationale betalinger, som i dag tager mellem en og tre dage at behandle.

Rapporten forestiller sig en bred vifte af potentielle anvendelsesmuligheder for Bitcoin teknologi til at forbedre regionens olie-handel, med angivelse af: “Tilpasning af betalingssystemet i overensstemmelse med Bitcoin systemer vil give besparelser i form af omkostninger, tid og papirarbejde involveret. Alternativt kan samme betalingsmetode vedtages for pengeoverførsler mellem GCC regioner samt for hele Mellemøsten.

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “Schweiz forbundsråd og Kuwait bank blander sig i Bitcoin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *