Skatterådet afgør Bitcoin ikke er rigtige penge og dermed ikke kan beskattes

Hvis man som privatperson tjener penge på Bitcoins eller andre digitale valutaer, skal man ikke forvente at blive beskattet af fortjenesten har skatterådet afgjort. Afgørelsen har været ventet i månedsvis, og udskudt flere gange fordi Bitcoins og andre digitale valutaer har givet de forskellige myndigheder verden over hovedpine og har resulteret i at det skattemæssigt ikke har kunne definere Bitcoin bedre end at fritage det for skatten.

Lige indtil i dag, hvor Skatterådet en gang for alle har afgjort, at da der ikke er tale om ’rigtige’ penge, behøver man ikke at opgive pengene til Skat. Gevinster er skattefrie. Til gengæld kan man heller ikke trække tab fra.

Vi opfatter udfaldet af bitcoin-forretninger som et resultat af noget rent privat. Derfor bliver eventuelle gevinster på bitcoins skattefrie, og tab bliver ikke fradragsberettigede. I virkeligheden svarer det til, at du sælger et maleri, der har hængt hjemme i din private bolig: Hvis du tjener penge på det, skal de heller ikke beskattes, siger formanden for Skatterådet, advokat Hanne Søgaard Hansen.

Med sin afgørelse er Skatterådet den tredje myndighed i Danmark, der har besluttet, at bitcoins måske nok ligner penge, men de er ikke en rigtig valuta. Tidligere har både Finanstilsynet og Nationalbanken bestemt, at Bitcoins ikke er en rigtig valuta.

Skatterådets afgørelse kan læses her

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *