Storbritannien vil udforske Bitcoin rolle – George Osborne

Kansler George Osborne har annonceret et nyt initiativ, der skal undersøge den potentielle rolle som krypto valutaer spiller i Storbritanniens økonomi. Danmark sakker endnu længere bagud ved ikke engang at have en politisk debat.

Osborne har givet finanstilsynet mulighed for at producere et arbejdsprogram på krypto valutaer, og undersøge de potentielle risici og fordele. Resultaterne, som forventes offentliggjort i efteråret, kunne bane vejen for et nyt regelsæt for krypto valutaer i Storbritannien.

Osborne sagde:
Disse alternative betalingssystemer er populære, da de er hurtige, billige og bekvemme. Jeg vil se, om vi kan gøre mere brug af dem til gavn for den britiske økonomi,” sagde han under sin tale ved lanceringen af Innovate Finans, tidligere FinTech UK, en gruppe, der fremmer interesserne for den britiske FinTech industri.

Bakket op af City of London Corporation og Canary Wharf Group, sigter brancheorganisation at være et knudepunkt for industriens indflydelsesrige, lovgivere, tech og talent.

Londons fremtid i Bitcoin

I talen på en konference i London, skitserede Osborne en række forslag, der sigter mod at fremme den finansielle innovation og etablere Storbritannien som en markedsleder i FinTech sektoren.

Han sagde, at nøglen til regeringens langsigtede økonomiske plan “cementerer Storbritanniens position som centrum for den globale financielle industri”.

Osborne forklarede:
Det er kun ved at udnytte innovationer inden for finansiering, sammen med vores eksisterende verdensklasse viden og færdigheder inden for finansielle tjenesteydelser, at vi vil sikre Storbritanniens finansielle sektor og fortsætter med at opfylde de forskelligartede behov hos virksomheder og forbrugere, her og rundt omkring på kloden, og skabe de arbejdspladser og vækst, vi alle ønsker at se i fremtiden.

Men han var også ivrig efter at anerkende de potentielle risici med nye teknologier som Bitcoin: “Blandt andet, vil vi se på, om regulering af sektoren er nødvendig, således at virtuel valuta virksomheder fortsat kan sættes op i Storbritannien, og mennesker og virksomheder kan bruge krypto valutaer sikkert. ”

Regeringens nuværende position på krypto valutaer har været noget tvetydig, selv om Storbritannien har formået at tiltrække en lang række Bitcoin virksomheder. Udover HMRC’s (SKAT i Storbritannien) vejledning, har der været lidt i vejen for en omfattende lovgivningsinitiativ.

Osborne deltog også i en demonstration af en Robocoin pengeautomat, der drives af Cointrader.net og købte et ukendt antal Bitcoin.

Ifølge tilskuerne, var Osborne entusiastisk overfor Bitcoin pengeautomat demonstrationen. Hugh Halford-Thompson, operativ leder på Cointrader.net, beskrev købet som et “stort skridt” i retning af Bitcoin politiske og anerkendelse i lovgivningen.

Udgivet i Blog
0 kommentarer til “Storbritannien vil udforske Bitcoin rolle – George Osborne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *