Sverige og Norge tilføjer moms på Bitcoin

Sverige og Norge er langt mere engageret i Bitcoin end Danmark er. Begge lande har besluttet at der skal tilføjes moms på Bitcoin, og Norge er gået et skrid videre og har besluttet at Bitcoin skal beskattes.

Den svenske regering forklarer, at juridiske valutaer er undtaget moms på handel, men de ser ikke Bitcoin som en juridisk og offentlig valuta dermed er behov for moms. Uenigheden er blevet bragt op i Landsskatteretten. Landsskatteretten fremsendt tvisten for det svenske finanstilsyn, der siger: »Da Bitcoin bliver brugt som betaling blandt mange internationale og svenske virksomheder skal det kvalificeres som en valuta.”

Den svenske skatteforvaltning bestrider stadig afgørelsen fra Landsskatteretten og har taget sagen til den øverste forvaltningsdomstol og anmodet om, at den modtager en udtalelse fra EF-Domstolen om, hvorvidt moms-forpligtelse gælder for Bitcoin handel.

Samme udvikling i Norge

I Norge har skatte administration besluttet at beskatte Bitcoin, og tilføje moms på Bitcoin handel. Men dette er under revision af de forskellige domstole og den finansielle tilsynsmyndighed, og Norge har forklaret at de i øjeblikket venter en fælles retningslinje fra EU om digitale valutaer.

Man kan forestille sig at Danmark inden længe følger trop, eller i det mindste udtaler de som Norge og Sverige venter på en afgørelse omkring virtuelle valutaer fra EU.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *