Sverige vil klassificere Bitcoin som kunst

De Svenske skattemyndigheder kigger i øjeblikket på hvordan de kan klassificere Bitcoin, for dermed at bedre kunne beskatte det. Som udgangspunkt siger de Svenske skattemyndigheder at Bitcoin ikke er en valuta, og ikke kan behandles som en valuta, fordi valutaer kun kan udstedes af centralbanker og er defineret af nationale grænser.

Bitcoin, værende en valuta som både er grænseoverskridende og kan blive udstedt af alle som miner Bitcoins, går derfor ikke under definitionen for en valuta, i det mindste i forhold til hvad Svenskerne har klassificeret en valuta som.

I et interview med Bloomberg udtaler Olof Wallin, en talsmand for skattemyndighederne i Sverige, sig om Bitcoin.

Walin siger at Sverige højst sansynligt ender med at klassificere Bitcoin på samme fod som kunst, antikke varer og juveler og være underlagt kapital skat.

Men kommentarer fra Sveriges Financial Markets minister Peter Norman foreslår følgende synspunkt er stadig udbredt blandt landets lovgivere:

“Hvis vi ender med kunstige eller virtuelle valutaer, er der en risiko for, at de kunne slippe igennem og det ville være alvorlig. Jeg tror ikke, Bitcoins er på dette tidspunkt, men hvis de skulle vokse til en stor virtuel valuta, der bliver brugt af en masse folk, ville det resultere i risici, som vi ikke ønsker.”

De nordiske lande er på det sidste begyndt at kigge nærmere på den virtuelle valuta, Bitcoin, og det kan tænkes at Scandinavien bliver et model på hvordan resten af verden kommer til at behandle virtuelle valutaer.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *